50 %-kal csökkenhetnek jövőre az SSD-k árai, a RAM-ok piacán nem várható változás

50 %-kal csökkenhetnek jövőre az SSD-k árai, a RAM-ok piacán nem várható változás

A 96 rétegű 3D NAND Flash chipset beléphet hamarosan a tömeggyártási szakaszba, ezzel az SSD árak jelentősen csökkenhetnek.

Az SSD árak folyamatosan csökkennek, ami jó hír a gamereknek. Hamarosan azonban még nagyobb áresés van kilátásban. Az Adata Technology igazgatója, Simon Chen bejelentette, hogy jöhet a legújabb chipsetek tömeggyártása, ami így az SSD-k akár ötven százalékos árcsökkenéséhez is vezethet!

Jelenleg nagyjából 6-7 gyártó van a világban, akik képesek nagy mennyiségben SSD-ket gyártani. A Samsung, Western Digital / Toshiba, Intel / Micron termékei minden játékos gépében ott pihennek. Jövőre érkezhet a 96 rétegű 3D NAND Flash memóriachipek tömeggyártása, amit már 2017 óta epekedve várunk. Először a Toshiba / WD fejlesztette ki a chipet és úgy tűnik, hogy az SSD termékek piacán ez lehet következő nagyobb lépcsőfok. Simon Chen szerint a gyártósorok havonta 50.000-100.000 új 3D NAND Flash chip termelésére képesek, amik a 2019-es év elején letarolhatják a piacot. Az egyik legnagyobb kínai vállalat, a Yangtzte Memory Technology még tovább ment: 150.000 darabot fognak gyártani a chipből minden hónapban.

A DRAM piacon azonban nem ennyire rózsás a helyzet. A három legnagyobb előállító (Samsung, SK Hynix és a Micron) igyekszik korlátozni a gyártósorok kapacitását és ezzel gyakorlatilag befagyasztják és / vagy fokozatosan tovább növelhetik a mostani árakat. Ez nem jó hír azoknak, akik vártak a RAM vásárlással, mert a jövőben csak egyre fokozódó igény lesz ezekre a memóriamodulokra, amik még jobban felnyomhatják az árakat.

Az SSD árcsökkenésnek mindenképpen örülhetünk és úgy tűnik, hogy a magas RAM árakkal kénytelenek leszünk megbarátkozni.

Ti milyen SSD-t újítanátok be?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!