Gépépítés 200.000 Ft-ból: Full HD a cél

Gépépítés 200.000 Ft-ból: Full HD a cél

Nem kell lemondani az 1080p élményről, ha csak 200.000 forint a keretünk. Összeraktunk egy komplett gépet ennyiből!

A számítógépek összerakásakor több szempontot is figyelembe kell venni: ár, tartósság, egyéb hardverek kihasználása és a legfontosabb, hogy mi a célunk a PC-vel. A játékosok gyakorlatilag korlátlan mennyiségű pénzt elkölthetnek a legújabb, legjobb alkatrészekre, amik ugyanúgy elavulhatnak néhány év után. Ebben a cikkben a Full HD / belépőszintet helyeztük a fókuszba. Nézzük meg, hogy mit lehet kihozni 200.000 Ft-ból, ha a célunk a legújabb játékok futtatása 1080p-n!

A legnagyobb magyar webshopok kínálata minden igényt kiszolgál. Mi az ipon gépösszerakóját használtuk, aminek a segítségével összeállt a konfiguráció. Ez a számítógép képes a legújabb játékok futtatására is Full HD-ban , viszont a magas grafikai beállítások már megizzasztják. Ennél olcsóbban nem érdemes összeválogatni az alkatrészeket, ha mindig naprakész PC-t szeretnénk még egy jó darabig.

A processzor tekintetében az AMD termékére esett a választásunk, ami a belépő kategória nagyágyúja. Az Intel árai elszálltak, ezért nincs is értelme a Ryzeneken kívül másban gondolkodni, ha minél olcsóbban akarjuk megúszni a vásárlást. A 8 GB memória vékony lehet, de egy darabig még képes kiszolgálni a játékost, plusz érdemes megvárni hátha esnek az árak, amire azért jó esély van. A videokártyák népes felhozatalából az 1050 Ti gyakorlatilag mindenre képes a legújabb címek alatt is.  Mindenképp kötelező egy SSD-t tenni a rendszer alá. 240 Gb helyett a 120 Gb is elég lehet a legtöbb felhasználónak, de most annyira jó árban vannak az SSD-k, hogy érdemes nagyobbat vásárolni. A számítógépházak kiválasztása mindenkinek a saját ízlésére van bízva, az N300 erősen ajánlott azoknak, akik nem vágynak színes-szagos kuckóra, de szeretnék, hogy biztos helyen pihenjenek az alkatrészeik. Nem attól jó egy tápegység, hogy minél több Wattot írnak rá. Az FSP Hexa+ 400 W teljesítménye bőven elég a konfiguráció alá. Összeszereléssel „simán” befértünk a 200.000-s lélektani határ alá, igaz az operációs rendszert külön kell megvásárolni a géphez.

Ti mennyit költenétek egy PC-re?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!