Az IG vonat csúnyán átgázolt a G2-n!

Az IG vonat csúnyán átgázolt a G2-n!

Már nagyon vártuk a mai napot! Az RNG elleni meglepetésgyőzelemmel a G2 az elődöntőkig jutott, ahol végül nem tudott győzedelmeskedni.

Újabb hétvége és újabb VB meccsek. Sajnálatos módon ez már az utolsó előtti ilyen hétvége, ugyanis elérkeztünk az elődöntőkhöz, vagyis ezt követően már csak a döntő lesz hátra. 
chat
A mai napon a G2 és az Invictus Gaming lépett pályára. A G2 az EU LCS harmadik csapata, míg az Invictus Gaming Kína második gárdája. A G2 már eleve meglepetésvendégként volt itt, hiszen senki nem várta volna, hogy megverik az RNG-t, de végül megtörtént. Akkor, az meccs utolsó pillanataiban azt mondták, hogy ha képesek voltak megverni a legerősebb kínai csapatot, akkor a másodikkal sem kellene gond legyen.

Első meccs

Már a választások során meglepetést okoztak a kínaiak, és a mides Jayce-re egyáltalán nem voltak felkészülve Perkz-ék. Rookie nem is várt vele sokat, miden megszerezte az first bloodot. Az első 10 perc viszonylag eseménytelen volt, nem sokkal azután a G2 szerzett egy válaszgyilkosságot, de egy tornyot már buktak boton. Nem volt teletűzdelve a mérkőzés annyira killekkel, de a 20. perc előtt már egyik külső tornyuk sem Wadidéknak. A G2 teljesen beszorult a bázisába és a 25. perc után az IG szabadon garázdálkodhatott amerre csak akart. A G2 mintha még nem ébredt volna fel, több mint 10 ezer arany hátránnyal és mindössze 1 ledöntött toronnyal a neve mellett védekezett. Az utolsó szöget a koporsóba a 28. perc végén szerzett Baront ütötte be, az IG magabiztosan hozta az első győzelmet a szériában.

Második meccs

Ezen a mérkőzésen sem tiltották ki Jayce-t, annak ellenére, hogy az első mérkőzésen is komoly gondokat okozott. Ezúttal azonban nem Rookie-hoz került, hanem TheShy-hoz, a felső ösvényre. Ha Jayce félelmetes volt az első meccsen, akkor ezen a másodikon még jobban büntette a G2-t. Az első gyilkosság ezúttal is az IG-hoz került és szinte minden alkalmat megragadtak ahhoz, hogy ne hagyjanak egy szép lassú és kontrollálható meccset Jankoséknak. Ezt sikerült is elérni, és míg a G2 az 1-3-1-ben és az 1-4-0-ban volt jó alapvetően, csapatharcokban alulmaradtak. Ezt több ízben is bizonyították JackeyLove-ék. Rookie LeBlancja is elszabadult 5-1-0-val 20 perc után. Megint hatalmas hátrányba került a G2, hátrányból pedig nehéz splitpusholni, nem is jött össze. Egy 26. perces Baronnal itt is rányomták a végső bélyeget a mérkőzésre és Perkzék már csak fej nélkül menekültek a saját bázisukban.

Harmadik meccs

A negyedik percben egy első gyilkossággal nyitott a G2, rájöttek, hogy TheShy-t ki kell szedni, majd utána Ninget is kiiktatták. Ezúttal a G2 baitelt egyet a draftban és végül Lissandrát küldték midre, Ireliát pedig topra. Az IG-t azonban nem könnyű gankelni, többször fel is sültek vele az európaiak. Az IG azonban egy kicsit elbízta magát az előző két meccsen és topon egy nagyobb csata alakult ki, de ebből is a G2 jött ki jobban, 2-őt cseréltek 1-re. A felállás ezúttal sokkal jobb volt a G2 részéről. Wunder kapott egy carry/splitpush karaktert Ireliával, Perkz Lissandrával bármilyen csatába beugorhatott és ezzel az erősségeikre tudtak játszani. Az IG azért nem adta magát könnyen és a 20 percben keményen visszavágtak. A 25. percben már a Baronon dolgozott az IG és Jankos bár beért időben az odúba, de a lopás már nem jött össze és az életét is elvesztette. Az egyetlen örömhír, hogy a 26. perc elején a tornyok száma 2-2 volt, ám aranyban már elhúztak a kínaiak. A végső ostromot a 27. percben kezdték meg, amire a G2 egy vakmerő Zrínyi féle kirohanással válaszoltak, de elvesztették majdnem mindenkit. Szerencséjükre a Rookiék nem tudták befejezni a meccset, azonban erre is csak 2 percet kelelt várni és az IG 3-0-ázta a G2-t.

Ez pedig azt jelenti, hogy a G2 búcsúzik a döntőtől, ettől függetlenül nagyon messzire jutottak. Anno a Play-In stage-ben a Phong Vu Buffalotól kikaptak először, majd onnan egészen az elődöntőig meneteltek az RNG-n keresztül. Egyértelműen kijött az, hogy míg az RNG esetében a solo lane-eket uralni tudta a G2, az IG-nél már nem ez volt a helyzet. Mind Rookie, mind TheShy messze Perkz és Wunder fölött álltak és ez érződött. A G2 játékstílusa bár erős, de kiismerhető lett. Az alsó ösvényük túlél, míg a mid és a top dolga a dzsungeles segítségével, hogy megszerezzék a korai előnyt, rajtaütéseknek és roamoknak köszönhetően. Ha ez megvan, akkor jöhet az 1 3 1, vagy az 1 4 0, utóbbi esetben Wunder tolja a szélső ösvényeket. Amit az IG azonban felismert, hogy ha korán bedöntik a G2 tornyait és nem adnak nekik nagy előnyt, akkor ez a terv összedől a G2 pedig tehetetlenné válik.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!