Már semmi se állhat a Crackdown 3 útjába?

Már semmi se állhat a Crackdown 3 útjába?

Hamarosan végre megkaphatjuk a több éve ígérgetett játékot.   

Sokmindent láttunk már eddig a játékipar történelmében, de a hányattatott sorsú játékok közül is kiemelkedik a Crackdown 3, amit 2016-tól kezdődően minden évben beígértek ugyan, viszont sehogy se akart megjelenni. Ennek most már szerencsére vége, hiszen ha minden a terv szerint halad, akkor 2019. február 28-án végre megkaparinthatjuk PC-re és/vagy XBOX ONE konzolokra, így ennek örömére össze is szedtük nektek, hogy mit érdemes tudni róla. 


Először a 2015-ös GamesComon láthattuk a Crackdown 3-at, aminek fejlesztői nem kevesebbet ígértek, mint hogy egy olyan nyílt világú játékot fogunk kapni, ami forradalmi megoldásokkal operáló többjátékos móddal fog érkezni. Ebben nagy segítségére lesznek az átalakuló verdák, a rengeteg izgalmas tennivaló, a teljes (!) mértékben rombolható környezet és a helyszínként szolgáló velejéig korrupt város, amit természetesen nekünk kell rendberakni. 

Külön öröm, hogy ez a játék is Play Anywhere cím lesz, ami azt jelenti, hogy ha egyszer megveszed, akkor a másik platformon is játszhatod anélkül, hogy arra is meg kellene vásárolnod. Mondjuk, manapság ennek már teljesen alapnak kellene lennie más játékok esetén is, főleg azért, mert így még a mentéseinket és a megszerzett achievementjeinket is egyben tudja kezelni a program.


A Crackdown 3 azért is kellemes meglepetés lesz, mert a cloud computing technológiának hála nem csak az adott hardver erőforrásait tudja majd kihasználni, ami reményeink szerint a játék teljesítményén több szempontból is meg fog látszódni. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a fejlesztők elmondása szerint a legtöbb játékosnak 12-16 órába fog telni, amíg végigrongyol az agyament történeten, ami főellenfelünk, TerraNova Kingpin meggyilkolásával érhet véget, –de ha szeretnénk, ennél még több játékidőt is belepakolhatunk.

Szerencsére nem kell egyedül teljesítenünk az előttünk álló kihívásokat, hiszen a kor követelményeinek megfelelően négy fős kooperatív móddal fog érkezni a kampány. Ráadásul rengeteg olyan elem fog megjelenni benne, amik a korábbi részekben is előfordultak, úgyhogy a fan service rész is meglesz, a játék készítőinek köszönhetően.


A Crackdown dizájnere azt is elárulta, hogy a korábban bőszen emlegetett rombolhatóság a kompetitív módok kedvelőit fogja a legjobban szolgálni. Picit a League of Legends-re fog hajazni ezen a ponton a játék, hiszen a hatalmas arénákban játszódó meccseket az a játékos nyeri meg, aki hamarabb veri szét az ellenfeléhez tartozó tornyot. 

Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a játék kiadásáért felelős Microsoft a fejlesztőgárda leváltása után kikötötte, hogy tovább már biztosan nem fog csúszni a Crackdown 3, ezért most már szinte biztos, hogy meg fogjuk kapni 2019 februárjában. Az mondjuk már kevésbé kellemes, hogy ha a kiadó szerint nem adja át elég jól a szériától megszokott életérzést a játék, akkor képesek elkaszálni azt, ami ennyi év várakozás után nem lenne valami szívmelengető.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!