Egyetlen meccsre az újabb VB címtől a Fnatic

Egyetlen meccsre az újabb VB címtől a Fnatic

Gyönyörű harcok, taktikák és európai csapat a döntőben!

Az elődöntő második napjához is elkérkeztünk, ahol a C9 ellenfele a FNC volt. A tét pedig nem más volt, mint az, hogy valamelyikőjük bejuthasson a döntőbe az Invictus Gaming csapata ellen!chatA Fnatic és a Cloud9 csapata között nincs akkora szakadék, hogy egy 3-0-ra számítson az ember, –azonban kisebb meglepetésre ez mégis megtörtént.

Első meccs

Az első mérkőzésen a C9 nem igazán tudott labdába rúgni az egész mérkőzésen, mindössze három gyilkosságot tudhattak magukénak, a Fnatic pedig papírforma szerűen gázolt át rajtuk. Licorice és Jensen nem igazán mondható, hogy a helyzet magaslatán lettek volna, ugyanis a felső ösvényen Ekko 1/5/0-ben végzett, míg Jensen a középső ösvényen 0/6/2-ben zárt. Caps és Bwipo azonnal kaptak az alkalmon, hogy uralmuk alá vegyék az ösvényüket, melyet teljesítettek is a felső ösvényes Viktorral és a középső ösvényes LeBlanc-al egyaránt. A mérkőzést 26 perc alatt zárta egyetlen földsárkánnyal a Fnatic csapata.

Második meccs

A második mérkőzés az elsőhöz képest sokkal csendesebben indult; kóstolgatták egymást a játékosok a békés farmolások közepette, azonban az első gyilkosság is csak a 12. perchez érve történt meg, ahol is Hylissan lett az áldozat. Ezt követően a Fnatic nem várt sokat, 1 perccel később Bwipo bosszút állt a C9 csapatán és 1-1-re egyenlített, mikor oldalról Jayce egy jól megcélzott lövésével elvitte Jensent és az ő Lissandráját. Nem sokkal később egy újabb 1-1-es csere keretein belül az állás 2-2-re módosult, az első tornyot a Fnatic csapata tudta megszerezni. Érezhető, hogy mennyivel koncentráltabban és összeszedettebben játszik a C9 csapata az első mérkőzéshez képest. A Fnatic igyekezett egyre több és egyre nagyobb nyomást gyakorolni a percek múlásával a C9 csapatára, a 18. percben azonban a két csapat közötti arany különbség mindössze 1200 a Fnatic javára. Ezt követően a 22. percben volt meg az első érdemlegesebb csapatharc, ahol a C9 tudott két gyilkosságot bezsebelni, míg a Fnatic csapata gyilkosság nélkül távozott a harcból, pedig a harcot a Fnatic kezdeményezte. A 25. percnél az állás gyilkosságokból 4-3 volt a C9 javára, míg tornyokban 2-3-ra vezetett a Fnatic. Sárkányok közül a C9-nél volt egy pokolisárkány és egy szélsárkány, míg az óceánsárkány erősítése látta el a Fnatic játékosait. A következő csapatharc a 26. percre lett esedékes, ahol a Fnatic kettőt cserélt egyért, majd ezt követően rögtön mozdultak a Baron Nashorra, amit a C9 próbált megakadályozni, sikertelenül. Igaz nem tiszta ász lett a vége, mert Sneaky addigra már újraéledt, de így a Baron Nashor erősítésére a Fnatic tett szert és ezt kihasználva egy inhibitort be is zsebeltek a felső ösvényen Caps-nek köszönhetően. A Baron Power Play során a Fnatic 4786 aranyra tett szert. A Cloud9 továbbra sem adta fel, próbált fogást találni a Fnatic csapatán, amiből igaz gyilkosság nélkül kitudtak jönni, de haza kellett térniük, hogy sérüléseiket ápolják. A Fnatic elhozta ezt követően a középső ösvényes inhibitor előtt található tornyot, illetve ezt követően Broxa és Hylissan beáldozásával a csapatharcot is megnyerték. Ennek köszönhetően a mérkőzés végére is pontot tettek, az állás ezáltal 2-0 a Fnatic javára.

Harmadik meccs

A harmadik mérkőzés hasonlóan kezdődött az elsőhöz; folyamatos piszkálgatásokat és próbálkozásokat láthattunk mindkét oldalról. Az első gyilkosságot a Fnatic szerezte meg a 4. perc elején, amikor is az alsó ösvényen található Sneakyt szedték ki. Ezt követően a Fnatic próbált minél több előnyt felhalmozni, azonban a C9 igyekszik nem hagyni ezt, hiszen az alsó ösvény sokkal nagyobb prioritást kapott, mint az előző két mérkőzésen a C9 jóvoltából. Az első csapatban kialakított harcra a 18. perc során került sor, ahol a C9 összeállt egy csapattá a középső ösvényen és elkapták Hylssangot és Broxaht, Rekkles szerencsére még épp időben kitudott menekülni a harcból. Az állás így gyilkosságokban 5-5 a 19. percben, illetve tornyokban 3-2-re vezet a Cloud9, így 1200 arany előnyt tudhatnak magukénak. Ezt követően nem sokkal újabb csapatharc alakult ki, melyben mindenki sérült, de senki nem halt. Érezhető, hogy a Cloud9 nem szeretné olyan könnyen odaadni a Fnatic számára a harmadik mérkőzést és a döntőbe jutás lehetőségét. Az ezt követő csapatharcot a Fnatic kitudta hozni egy 4v5-ös csapatharcra, így a C9 csapata már hátrányból került ebbe a csatába, melynek egyetlen túlélője Sneaky lett. A Fnatic nem csak a pokolisárkányt, de egy ingyen Baron Nashort is zsebelhetett be ezzel. A Baron erősítést a Fnatic igyekezett kihasználni a Fnatic, a középső ösvényen az inhibitort védő tornyot be is zsebelték az első körben. A Cloud9 lába alól szép lassan kezdett kicsúszni a talaj. A 29. percben a Fnatic 1 földsárkánnyal és pokoli sárkánnyal a tarsolyukban egy újabb csapatharcot nyert azonban, így a gyilkosságok állása 16-9-re módosult. Ezt követően egy újabb pokoli sárkányt még a biztonság kedvéért elhozott a Fnatic. Az alsó ösvényen sikerült kiszedni Licorice-t, így a Fnatic újabb Baron Nashort tudott elkezdeni előnyben, viszont ehhez be kellett áldozni Bwipot és Hylissangot is. A Cloud9 tovább üldözte a Baron után a Fnaticot, azonban Sneaky halála után a Fnatic tiszta ászt tudott szerezni. A 33. percre a Fnatic előnye pontosan 8000 arany. A Fnatic nem sokkal ezután már csak pontot kellett, hogy tegyen a mérkőzés végére, –amit sikeresen meg is tettek.

Így tehát nincs amerikai csapat a döntőben, mert az európai Fnatic nézhet szembe az Invictus Gaming kínai gárdájával a döntőben!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.