Novemberben visszatér kedvenc sárkányunk, Spyro!

Novemberben visszatér kedvenc sárkányunk, Spyro!

Hamarosan kiderül, hogy mennyire időtálló a klasszikus játékmenet. 

Az elmúlt évek során már megszokhattuk, hogy –a játékkiadóknak hála– a korábbi, nagyobb sikereket elérő címek rendszerint felújított változatokban térnek vissza, hogy azok is élvezhessék őket, akiknek anno erre nem volt lehetőségük, vagy akik szeretnének nosztalgiázni egyet. Ez a legtöbb esetben működik is –elég itt csak a Last of Us Remastered-re gondolnunk–, viszont többször előfordult már, hogy ugyan grafikailag ráncba lett szedve az adott játék, a benne lévő mechanizmusok felett már igencsak eljárt az idő. Az Activision viszont azt ígéri, hogy a november 13-án érkező Spyro Reignited Trilogy ebben is újat fog a PlayStation 4 és az XBOX ONE tulajdonosoknak mutatni, –úgyhogy össze is szedtük nektek, hogy mit érdemes tudni róla. 


A játék huszadik (!) évfordulójára készített változat több szempontból is kellemes meglepetés lesz, hiszen minden idők egyik legjobb platformer címét hozza vissza, ráadásul nyomott áron fogjuk egyszerre a három legjobb részt megkapni (ez lesz a Spyro the Dragon, a Ripto's Rage és a Year of the Dragon). A kiadó már az első híresztelések során leszögezte, hogy jóval többről van jelen esetben szó, mint egy egyszerű felújított változatról, hiszen rengeteg szempontból gondolták újra a klasszikus epizódokat. 

Egyrészt modernizálják a játékmechanizmusokat –amiről egyébként példát vehetnének más csapatok is–, az egyedi és mai napig megmosolyogtató világban mozgolódó teremtmények új karaktermodelleket és animációkat kapnak, de az átvezető animációk és a fülünket kényeztető dallamok közt is felfedezhetünk majd újdonságokat. Megkockáztatjuk, hogy a játékidőre se lehet majd panasz, hiszen több mint 100 pályán rongyolhatunk majd végig és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy temérdek összegyűjthető cuccot vadászhatunk le, ha szeretnénk minél több trophyt, vagy achievementet bezsebelni. 


Menetközben egy apró "bakinak" hála az is kiderült, hogy ugyan egyelőre csak a Sony és a Microsoft konzoljára fog megjelenni a játék, de hamarosan PC-re és Nintendo Switch-re is ellátogat, úgyhogy garantáltan szinte senki se fog lemaradni róla. Elsőre viszont furcsán hangozhat, de ha valaki a lemezes változatra ruház be, akkor azon csak az első részt fogja találni, míg a másik két epizódot pedig netről kell majd letöltenie. 

Eredetileg ugye szeptemberben jelent volna meg a játék, de végül novemberre lett eltolva a premier, amit a fejlesztőcsapat vezetője azzal indokolt, hogy mindenképpen úgy szeretnék átadni a trilógiát a rajongóknak, ami a lehető legtökéletesebb formában adja vissza a széria hangulatát. Szerintünk viszont az is közrejátszhatott ebben, hogy abban a hónapban és októberben is olyan címek jöttek ki, amik mellett igencsak harmatos rivaldafényt kaphatott volna a Spyro Reignited Trilogy.


Mindezek ellenére egészen elképesztő, hogy milyen grafikai ráncfelvarrást kapott a játék, úgyhogy csak bízni tudunk abban, hogy a felújított játékon belüli megoldásokkal hosszú távon is képes lesz lekötni a gamereket. Külön öröm, hogy már szinte a legkisebbek is elkezdhetik, hiszen a korhatár-besorolás szerint már 7 évesek is játszhatnak vele, –bár ezt a legtöbben nem igazán szokták figyelembe venni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!