Az EA vezetője szerint érdekesen fog alakulni a játékok jövője

Andrew Wilson meglepő gondolatokat fogalmazott meg az iparággal kapcsolatban.   

Azt valószínűleg már mindenki látja és tapasztalja, hogy a videójátékok egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak az emberek életéből, és ebből fakadóan rohamos tempóban válnak világszerte népszerűbbé. Az EA fejese, Andrew Wilson a minap össze is foglalta, hogy szerinte hogyan fog alakulni a játékok jövője, ami jó eséllyel még több játékos számára válhat elérhetővé. 


Wilson úgy nyilatkozott, hogy már ezerrel azon vannak, hogy megalkossák a jövőt jelentő játékokat, amik szerinte egyáltalán nem lesznek majd a különböző eszközökhöz kötve, azaz sem a platformok, sem a földrajzi távolságok, sem pedig a különböző üzleti modellek nem fogják behatárolni őket. Állítása szerint ahogy látjuk fejlődni a felhő alapú streaming szolgáltatásokat –például a zenék, a filmek és a sorozatok terén–, úgy fognak ezek a megoldások megjelenni a játékosok életében is.

Így lényegében előbb, vagy utóbb a különböző hardverkövetelményeknek búcsút inthetünk és csak egy internetképes eszközre (valamint elég nagy sávszélességre) lesz szükségünk ahhoz, hogy a legújabb címekkel játszhassunk. Wilson szerint a jövőben teljesen alapnak kell lennie, hogy ha egyszer megveszel egy játékot, akkor az mindenhova követ majd téged, –attól függetlenül, hogy hol, mikor és milyen platformon szeretnéd a későbbiekben élvezni.


Ennek érdekében az Electronic Arts-on belül már tettek is szervezeti átalakításokat, hogy felkészülhessenek arra a jövőre, amikor a játékok szinte akármilyen eszközön játszhatóak lesznek. Egyúttal úgy gondolja, hogy ez iszonyatosan felszabadítóan hathat a náluk dolgozó alkotók kreativitására, akik az eddigieknél jóval szabadabb akció-, kaland-, szimulátor- és RPG-játékokat álmodhatnak meg. 

Andrew Wilson azt is elmesélte, hogy az EA/Origin Access előfizetői modell igencsak jól működik, hiszen a játékosok többsége átlagosan sokkal több címet próbálnak ki és lényegesen több időt töltenek a játékaikkal, mint a többi felhasználó. Szerinte ehhez az kell, hogy folyamatosan jöjjenek ki új, ígéretes címekkel, hogy aztán ők lehessenek a játékipar Netflixe, ami többmilliós felhasználói bázissal rendkívül komoly tényező lehet a piacon. 


Egyúttal a Bethesda főnöke, Pete Hines is megszólalt a témában, aki egyetért Wilsonnal, hiszen szerinte tényleg nem az fog számítani, hogy ki min akarsz játszani, hanem sokkal inkább fontosabb lesz az, hogy pontosan mit, –amiről továbbra is rengeteg játékkiadó és fejlesztőcsapat fog gondoskodni. Éppen ezért úgy véli, hogy a jövőben a cross-play teljesen alap lesz, –aminek valljuk be, mindannyian tudnánk örülni!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.