Leteszteltük a Just Dance 2019-et!

Leteszteltük a Just Dance 2019-et!

Végre egy játék, ami mindenkit megmozgat!

A különböző szórakozóhelyeken és egyéb másik bulikon járva már biztosan ti is megtapasztaltátok, hogy vannak olyan emberek, akik szeretnek táncolni, vannak olyanok, akik tudnak és szerencsés esetben mindkettő igaz rájuk. Mi ezt gondolva magunkról estünk neki a soron következő Just Dance tesztelésének, ami ugyan alaposan megizzasztott minket, de rendkívül jól szórakoztunk vele. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük is inkább meg, hogy mit kínál az október 25-én XBOX 360-ra (!), XBOX ONE-ra, PlayStation 4-re és Nintendo Switch-re megjelent játék!


Cenega Hungary Kft.-nek hála mi a PlayStation 4-es változatot kezdtük el nyüstölni, ami az elindítás után kicsivel közölte is velünk, hogy több irányítási mód közül is választhatunk, ugyanis a hivatalos, okostelefonokra készített mobilalkalmazással, PlayStation Move fagyival és PlayStation Camerával is vezérelhető a kicsike. Miután ezt kiválasztjuk, eldönthetjük, hogy a gyerekeknek szánt Kids szekcióban szeretnénk megmérettetni tánctudásunkat, vagy inkább a felnőtteknek szóló részben, –mi értelemszerűen utóbbit választottuk. 

A főmenübe belépve legelőször nem érhető el minden menüpont, hiszen a játék készítői úgy alkották meg a Just Dance 2019-et, hogy csak akkor oldhassuk fel ezeket, ha már jó sokat danceltünk. Így hát neki is álltunk a dallista átnyálazásának, ahol alapvetően 4 nehézségi fokozatú táncprodukciókat találhatunk: ez az Easy, a Medium, a Hard és az Extreme, –bár utóbbit csak bizonyos idő után lehet unlockolni. 


több mint 40 új dal között szerencsére mindenki megtalálhatja a zenei ízléséhez és a tánctudásához illő slágereket, viszont érdemes leszögezni, hogy első körben a könnyű fokozaton ajánlott kezdeni, hogy utána lényegesen jobban mehessenek a nehezebb koreográfiák. Ugyan viszonylag jó táncosnak tartjuk magunkat, de már az Easy produkcióknál is sikerült néhány olyan mozdulatokat belerakni a klipekbe, amiket ember legyen a talpán, aki az első pillanattól kezdve azonnal le tud követni. 

Ám ez itt még csak a kezdet, hiszen a magasabb nehézségi fokozatoknak már nem is szabad rendes (!) bemelegítés nélkül nekiállni, hiszen ott olyan intenzív, gyors és néha kitekert táncmozdulatokat kell a másodperc tört része alatt kivitelezni, hogy az egy helyben üléshez szokott kockáknak biztosan kihívás lesz. Mi egymás után 4 produkciót pörgettünk le, de utána úgy folyt rólunk a víz, mint ahogy a hazug emberről szokott a gyóntatószékben


Főleg azok a pillanatok lehetnek igazán kemények, amikor a jól memorizált táncosod egyszer csak kimegy a képből és bejön a helyére egy másik, de a mellette lévő karakternek hála azt se tudod sokszor, hogy melyiket kellene és hogyan lekövetned. A játékban lévő rendszer az évek alatt azonban mit sem változott, a mozdulatainkat folyamatosan értékeli a program és ha szeretnénk, akkor a beépített karaoke módnak hála még a slágereket is végigénekelhetjük, viszont ezt már tényleg csak a hardcore arcoknak ajánljuk. 

A legelső táncot követően egyébként megalkothatjuk a Dancer Card-unkat, ahol meg kell adnunk nemünket, életkorunkat, kiválasztanunk avatarunkat és a World of Warcraft-hoz hasonló title-ünket. Ezután minél többet táncolunk, annál nagyobb számú funkciót oldunk fel magunknak, valamint így szerezhetünk virtuális aranytallérokat is, amiket a játékgépbe bedobva avatarokat, speciális táncokat és egyéb finomságokat kaphatunk. 


Ám akármennyire is hatalmas buli az egyedül táncikálás, azért a Just Dance továbbra is egy ízig-vérig partyjáték, ami akkor mutatja meg a legjobb arcát, ha legalább ketten, vagy akár négyen álltok neki az önfeledt bulizásnak. Ezt szolgálja a Just Dance Unlimited is, ahol több mint 400 (!) sláger közül lehet válogatni, hogy aztán egyhamar biztosan ne fogyjunk ki a kellemes talpalávalókból. 

Persze, ha szeretnénk, akkor kipróbálhatjuk az online funkciókat is, amiknek hála akár egy, a világ másik táján lévő játékossal is összemérhetjük tudásunkat és az online ranglétrán pedig megnézhetjük, hogy mennyire nyomjuk jól az adott koreográfiát. Természetesen minél többet fogunk gyakorolni, annál jobb teljesítményt fogunk elérni, viszont ehhez a megszokott gamingeléshez viszonyítva jóval több mozgásra lesz szükségünk


Ennek érdekében találták ki a fejlesztők a Sweat módot is, amivel nyomon követhetjük, hogy mennyi kalóriát sikerült így ledobnunk magunkról. Bár a srácok azt ígérték, hogy látványosabb grafikát és továbbfejlesztett mozgásérzékelést fogunk kapni, ezt mi annyira nem észleltük, sőt, az előző részekhez képest szinte semmi előrelépést nem tapasztaltunk. 

Nem feltétlen nagy probléma azonban ez, hiszen a Just Dance mára egy tökéletesre csiszolt partyjátékká vált, ami rengeteg önfeledt percet tud okozni nekünk, akár egyedül, akár nagyobb társaságban vágunk bele. Ennél többet pedig nem is kell elvárni tőle.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!