5 ok, amiért az idei volt minden idők legjobb VB-je!

5 ok, amiért az idei volt minden idők legjobb VB-je!

Az idei volt az eddigi legjobb VB szerintünk, azt is elmondjuk, hogy miért.

/A cikk a szerző szubjektív véleményét tartalmazza./

Az idei VB telis-tele volt meglepetésekkel, –kezdve attól, hogy a tavalyi világbajnok búcsúzott először, egészen odáig, hogy az RNG nem tudta átverekedni magát egy európai csapaton. Most azonban felvázolunk öt konkrét okot, amiért szerintünk ez volt a legjobb VB az elmúlt 8 évben!

Új kihívók


Bár sokan szerették –és szeretik még mindig– Fakert és az SKT T1-et, ideje volt végre egy új kihívónak. Sokan már unták, hogy mindig ugyanaz nyer és ez a nézettség szempontjából sem feltétlenül tesz jót, ha mindenki csak részt venni megy a VB-re, de nyerni mindig ugyanaz tud. Idén a duplázás lehetősége a Gen.G-hez került, ám ők elsőként köszöntek el a tornától még a csoportkörökben. Őket követte a másik két koreai csapat is, az Afreeca Freecs és a KT Rolster, egyikük sem jutott már el az elődöntőkbe. Bármi is történt volna az elődöntők során, az már biztos volt, hogy ha úgy régió nem is, de fixen új csapat nyerte volna a VB-t, –feltéve, ha számoljuk egyáltalán az első szezonos európai győzelmét a Fnatic-nak.

Az újoncok éve


Több olyan csapat is érkezett az idei VB-re, akik tele voltak friss tehetségekkel. Elég ha a Vitality-re gondolunk, ahol Jiizuke debütált, vagy a Cloud9-ra Licorice-sal topon, esetleg a Fnatic-ra, ahol először lépett VB színpadra Bwipo, szintén a felső ösvényen. Rég láttunk ennyi új nevet, akik a legjobbakkal is simán felvették a kesztyűt, és sokszor ők okoztak meglepetést veteránabb társaiknak.

Egy megújult meta


Bár a Play-In Stage kicsit lassan indult, hamar fény derült arra, hogy a játékosok hajlandóak egy csomó újdonságot bemutatni, megjósolhatatlanná téve ezzel a hősválasztásokat. Láttunk itt Viktort miden, boton és topon, könnyedén változtak a prioritások, mindössze pár dolog volt fix: például Aatrox jelenléte vagy a választások, vagy a tiltások között, de már a csoportkörök során 89 kiválasztott hősnél jártunk a 141-ből. Az is pozitívum volt, hogy míg tavaly minden a bot lane-ről és az Ardent Censer metáról, valamint a hyper carry-kről szólt, idén bárki magához ragadhatta a gyeplőt.

Meglepetések sora


Talán ez az a pont, ahol a legtöbbet nyújtotta az idei világbajnokság, –kár, hogy a végére kifogyott belőle a szusz. Már a csoportköröknél kevesen gondolták volna, hogy a Gen.G elköszön, a Cloud9 és a G2 továbbjut. Szintén meglepetésként ért minket, hogy a Flash Wolves kiesett a csoportkörben, és az RNG is képes volt többször kikapni egymás után, holott ők voltak a nagy esélyesek. A G2 5 meccsel ugyan, de kiejtette az RNG-t, a Cloud9 pedig az Afreeca-t. Mindkét széria fantasztikus volt, és tűkön ülve izgulhattunk végig minden egyes percet.

Kelet vs. nyugat


Egészen a döntőig sokan úgy hivatkoztak az idei évre, mint a nyugat évére. Utoljára 2015-ben volt egynél több nyugati csapat az elődöntőkben és azóta is csak 2016-ben volt ott egyedüliként az H2k. Idén három csapatnak is összejött, hiszen a G2, a Fnatic és a Cloud9 mind ott volt az IG mellett. Statisztikailag idén volt eddig a legjobb esélyünk egy nyugati győzelemre, de az eredmény végül más lett. Az Invictus Gamingen senki nem tudott kifogni, pedig két európai csapat is megpróbálta.

+1: A "rossz" oldal

Az egyetlen szürke foltja az idei VB-nek talán az, hogy pont a végére fogyott el a "mágia". Pont ott, ahol a leginkább számít, nem jöttek már a meglepetések. Míg a csoportkörök és a negyeddöntők számtalanszor okoztak meglepetést, a legvégére valahogyan beállt a papírforma és az utolsó három széria mindegyike 3-0-ra végződött. Ettől függetlenül nem fogjuk egyhamar elfelejteni az idei eseményeket!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!