Egyetlen csúnya szó miatt az EA eltiltotta a FaZe profi játékosát!

Egyetlen csúnya szó miatt az EA eltiltotta a FaZe profi játékosát!

Sokadszorra nyitott kártyára fakadt ki Tass, és a streamjében homofób kijelentést tett, amely nagyon nem tetszett a kiadónak.

Az EA Sports nagy volumenű e-sport versenynaptárt rak össze évről évre, és igyekszik odafigyelni a profik viselkedésére is, hogy minden gördülékenyen menjen a FIFA-t illetően. Most a FaZe játékos, Tass került a reflektorfénybe, miután a streamjébenn hallottak után eltiltották őt. Nem indulhat egyetlen torna selejtezőjén sem és az élő rendezvényeken sem jelenhet meg, miután homofób kijelentést tett egyik streamelése során.

"Sajnálom, ha bárkit is megsértettem azzal, amit mondtam. Sokkal magasabb színvonalat képviselek ennél, és úgy tűnik, hogy nem csak simán hibáztam, de a FaZe és az EA etikai kódexét is megszegtem. Ez egy ébresztő volt számomra: óvatosabbnak kell lennem, hogy mit mondok, szóval ez egy jó lecke volt a jövőre nézve. Hamarosan újra versenyezni fogok."

A legutóbbi Weekend League utáni jutalmát bontotta ki, amikor is egy kártya sokadjára jelent meg nála és ezt bizony már nem bírta komment nélkül. Meglátta a lapot és frusztrációját szavakba öntötte: "már megint ez a b*z*!". Angolul a "fag" szót használta, ami kiverte a biztosítékot.

Később feltöltött egy videót és beszámolt az eltiltásáról, valamint igyekezett tisztázni a helyzetet a rajongói felé. Elmagyarázta, hogy pusztán félreértésről van szó.

"Egészen mostanáig, az a szó számomra csak egy alternatíva volt a "pöcs" vagy "idióta" szavakra. Londonban nőttem fel, ahol nem így használják ezt a szót. Abszolút halvány lila gőzöm sem volt, hogy ilyesfajta jelentéssel bír a homoszexualitással kapcsolatban, ugyanis ha ezt tudom, akkor semmi ilyesmit sem mondtam volna."

Azt is elmondta, hogy felfüggesztésről semmilyen pontos információja nincs. Egyelőre tehát nem tudja, hogy mennyi időre kapott tiltást a FIFA19-ben. Amíg az EA nem dönt erről, addig biztosan nem folytathatja a versenyzést. Természetesen igyekszik majd beszámolni minden egyes új információról a jövőben, és naprakészen szeretné tartani a követőit. Hiába sikerült korábban 30-0-ás WL teljesítményt elérnie, mely révén kijutott az első EA rendezvényre, a büntetés miatt valószínűleg már oda sem utazhat el.

Szerintetek jogos volt az EA reakciója?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!