Itt vannak az első képek az AMD RX 590-es videokártyájáról

Itt vannak az első képek az AMD RX 590-es videokártyájáról

Az RX 590-es új AMD videokártya jól mutat az első képeken. Mit várhatunk a legújabb Polaris 30-as GPU-tól?

Kikerültek az internetre az első képek a legújabb AMD videokártyáról. Az RX 590 8 GB-os verziójáról már eddig is pletykáltak, –sőt, már néhány teszteredményt is bemutattak–, de részletes specifikációról és a látványról semmit sem tudtunk. A Videocardz azonban megszerezte az első képeket a várhatóan egy hét múlva érkező GPU-ról. Mutatjuk a Sapphire RX 590 8 GB Nitro+ Special Editiont!

A 12 nm-es gyártástechnológia legújabb üdvöskéje az RX 590, ami várhatóan az új GTX 1060 konkurenciája lehet a játékosok között. 8 GB DDR5-ös RAM-mal szerelték fel, és összesen 2304 Stream processzort tartalmaz az aluminíum blokk. Kimeneti oldalon két Display portot, két HDMI portot és egy DVI csatlakozót találunk. Az áramellátásához egy 8 és egy 6 pines kábelre is szükségünk lesz, ezért érdemes megfelelő tápegységet választani, ha ki akarjuk hajtani a kártyát. A Sapphire Nitro+ kártyán két 100 mm-es ventilátort találhatunk és várhatóan a magórajel 1700 MHz fölé is mehet, ha a konkurens márkák adataiból indulunk ki.

Az első két oszlop az XFX, a második két oszlop a PowerColor specifikációt tartalmazza. Az ASUS ismét három ventilátoros STRIX hűtéssel készül majd az új RX 590-es szériához.

A hype teljesen indokolt, mert van esély, hogy egy ár/érték arányban kimagasló és teljesítményben is játékra alkalmas videokártyát vásárolhatunk majd meg az elkövetkezendő hetekben. Várhatóan november 15-én indul majd meg az értékesítés és 250-300 dolláros árral kell számolnunk.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!