Hirdetés

Mindössze két hős nem tűnt fel idén profi meccseken!

Aioween | 18/11/09 09:46
Cikk mentése

Hihetetlen, de szinte az összes hőst láthattunk idén profi meccsen, ilyen még nem volt!

Hirdetés

Az idei év nagyon érdekesen alakult a meta szempontjából. Egyrészt megfigyelhettük milyen az alsó ösvény lövészek nélkül, másrészt egyébként is sok új karaktert figyelhettünk meg, akikkel rég találkoztunk. Elég csak Lissandrára gondolni például topon vagy miden, de még Yasuo is tiszteletét tette, nem csak a Rise videóban.

Az idei évben összesen 5 reworköt kaptunk: Akali, Swain, Aatrox, Irelia és végezetül Nunu & Willump. Utóbbi nem tudott megjelenni a VB-n, mivel az ottani patch-en még nem volt elérhető, de a többiek mind feltűntek már előtte is, sőt, Aatrox volt az egyik legkelendőbb karakter az egész világbajnokságon. Két új hőst is kaptunk idén, Kai'Sa-t és Pyke-ot. Előbbinek a jelenléte megkérdőjelezhetetlen volt az egész év során, még amikor nem is mentek annyira a lövészek, Pyke pedig sokak kedvence lett, például Hylissanggé. 

Mindezek mellett a változatosság a hősök terén bámulatos, és minden eddigi rekordot felülmúló volt idén. A 141 karakterből 139 jelent meg valamilyen formában egy-egy profi meccsen legalább egy alkalommal a 2018-as év során. Ez azt jelenti, hogy a hősök 98,5%-a szerepelt valamilyen profi meccsen, ebbe beleértendő minden hivatalos Riot Games verseny, vagyis összesen 13 régió produkálta ezt az eredményt. Ilyen szintű változatosságot még soha egy korábbi szezonban sem figyelhettünk meg. 

És hogy ki ez a két karakter, akiket még egy ilyen változatos környezetben sem méltattak játékra?


Shaco és Vi egyetlen profi meccset sem látott idén, –igaz, Shaco neve mellett legalább árválkodik egyetlen egy darab tiltás.

A "top 10" alig választott karakterek között még ott van azért Garen, Amumu, Diana, Tryndamere, Annie, Udyr, Sona és Rammus is.

Az idei év tabellájának másik végét nézve választások alapján, a top 10 így néz ki.

Braum egyértelműen az idei szezon legkedveltebb karaktere, de ha megnézzük a többieket, ott sem igazán látunk meglepetéseket. 

Ezt a fajta szerteágazást természetesen nagyrészt a 8.11-es patch-nek köszönhetjük, amikor "eltűntek" a lövészek. Sokan csak úgy emlékeznek erre az időszakra (illetve frissítésre), mint az anti-lövész idők, –pedig ennél sokkal többet ért el. Ugyan személyes vélemény, de szerintem nagyon sok csapat, illetve játékos, aki jól teljesített ebben az időszakban is, sokkal szélesebb látókört nyert. Rájöttek a játékosok és az edzők is, hogy több módon is lehet játszani, nem kell mindig a metához ragaszkodni és az idei VB volt ennek a csúcspontja. Itt láttuk végre először azt, hogy a nyugati csapatok nem Kínát és Koreát próbálják "majmolni", hanem saját stílussal küzdenek és végül is volt egy csapatunk a döntőben.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?