A téli szünetre visszatér a Nexus Blitz, később az Odyssey is visszaköszönhet még

A téli szünetre visszatér a Nexus Blitz, később az Odyssey is visszaköszönhet még

A Nexus Blitz sokaknak tetszett, –de mégsem eléggé ahhoz, hogy maradjon. Lemondani még azonban nem kell róla, az év végén visszatér még egy tesztre!

Meddler két témáról posztolt bővebben a Riot fórumain, mindkettő egy-egy játékmód. Ezek egyike a VB előtt nem sokkal véget ért Odyssey, ami a legújabb PvE eseménye volt a játéknak, hasonlóan a tavalyi Invasionhöz. A másik pedig egy teljesen új, kísérleti játékmód, vagyis a Nexus Blitz.

Odyssey és tanulságok


Az utóbbi időben újfent kivizsgálta a befutott adatokat a fejlesztő gárda és megosztották, hogy végső soron mire is jutottak a számok alapján. Abban biztosak, hogy kellő érdeklődés van a közösségben a PvE események iránt, mivel teljesen más élményt nyújt. Teljesen más, mint a bot meccsek. Azzal, hogy erőteljesen meg tudtuk változtatni a képességeket, hogy igazi raid hangulata legyen, nagyon sokaknak elnyerte a tetszését.

A legtöbben kipróbálták a játékmódot és szintén sokan elég sok időt fektettek bele. Megnézve a számokat: akik több időt szántak rá, azok elég komolyan ráfeküdtek a módhoz tartozó küldetésekre is. Ez okozta az egyik súrlódást is a csapatokon belül, hogy sokszor mindenkinek más célja volt. Ezekre figyelnek a továbbiakban és megpróbálnak olyan küldetéseket kitalálni, amik nem szolgáltatnak ki minket ennyire, ha nincs 4 másik összetartó barátunk, akikkel végig tudjuk játszani azokat. 

Továbbra is aktívan keresik majd a PvE lehetőségeket, és szeretnék ezeket idővel be is mutatni. Mivel nem annyira újrajátszható, mint a PVP, ezért mindezt fenntartással kezelik, de semmiképp sem zárják ki a lehetőségét, tehát számíthatunk még az Invasionre, vagy az Odyssey-re hajazó eseményekre.

Nexus Blitz


Erről már korábban is beszámolt a Riot Games, de most összegeztek mindent, amit leszűrtek, illetve közölték a további terveket. A Nexus Blitz egy olyan játékmódnak készült, amihez hasonlót még nem nagyon láttunk. Szemben az eddigi játékmódokkal, –amik pár havonta feltűnnek egy-egy hétre–, a Riot szeretett volna egy olyan állandó pályát, ami az ARAM-hoz hasonlóan kikapcsolódási lehetőséget ad, csak teljesen másképp. A siker felemás lett: érdeklődés ugyan volt, de nem pont akkora, mint amire számítottak. Ettől függetlenül a 8.24-es frissítéssel visszajön tesztelésre.

Van pár új eseményötletük, amit szeretnének majd kipróbálni a visszatéréskor: ezek közé tartozik egy, ami nagyon a kisebb harcokra teszi majd a hangsúlyt, nem a csapat szintű összecsapásokra. A hógolyóval dobálós eseményt kiszedik, –ez senkinek sem tetszett igazán, nem is nagyon lehetett követni ezen a térképen, ha őszinték akarunk lenni. A jutalmak terén pedig elkaszálnak pár olyat, ami vagy túl gyenge volt, vagy pedig annyira frusztráló, hogy úgy éreztük, máris veszítettünk, mint a Blessing of Caitlyn, vagy a Cursed Minions, ezek helyett újak érkeznek. 

A térkép felépítésén is módosítanak némileg: egyes falak elmozdulnak kissé, illetve a dzsungeltáborokkal is lehet, hogy variálnak majd. Szeretnék egy picit jobban elkülöníteni az ösvényeket és magát a dzsungelt. Emellett most már a külcsínre is lesz idő, a térkép, illetve a pálya sokkal inkább tűnhet majd bejezettnek és nem úgy, mint egy alfában lévő battle royale játék. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!