Olcsóbb alternatíva: GIGABYTE Geforce RTX 2070 Windforce 8GB áttekintés

Olcsóbb alternatíva: GIGABYTE Geforce RTX 2070 Windforce 8GB áttekintés

Az olcsóbb RTX 2070-esek között is érdemes keresgélni. Bemutatjuk a GIGABYTE videokártyáját!

Az RTX 2070-es Nvidia videokártyák nagyjából egy hónapja érhetőek el a magyar online áruházakban. Több márkától, eltérő árcédulával és teljesítménnyel igyekeznek elnyerni a vásárlók kegyeit. A cikkünkben áttekintjük az egyik legolcsóbb változatot, amit a GIGABYTE dobott piacra és azokat célozza meg, akik szeretnének Turing kártyával, nagyobb felbontásban játszani, de a pénztárcájuk nem engedi meg a 200.000 forint feletti GPU-k beszerzését. Nézzük meg, mit kapunk ma RTX 2070 név alatt, mindössze 185.000 forintért!

Specifikációk

Ennél a GIGABYTE kártyánál nem találkozhatunk gyári túlhajtással, hanem a referencia modell órajeleivel muszáj megbarátkoznunk. Ettől függetlenül a legfontosabb elemek területén mindent megtalálunk, ami elég lehet ahhoz, hogy kiválóan tudjunk játszani és más feladatokat végezni egyszerre több monitoron is.

  • Alap órajel: 1410 Mhz, boost: 1620 Mhz
  • Memória: 8 GB GDDR6
  • Portok: 3 X Display 1.4, 1 X HDMI 2.0b, 1 X USB-C

Játékteljesítmény

A legfontosabb számok természetesen a különböző játékok alatt mért FPS számok. Fontos leszögezni, hogy az alábbi eredményekhez egy ütős tesztkonfigot raktak össze a PCWorld szakijai, ami bőven erősebb, mint a legtöbbünk szobájában található asztali számítógépek.

Teszt konfiguráció:

  • I7-8700K processzor
  • 64GB HyperX Predator RGB DDR4/2933 Mhz RAM
  • ASUS Maximus X Hero alaplap
  • EVGA 1200W SuperNova P2 tápegység

A legkülönbözőbb játékokban is kiválóan helytáll 1440p-s felbontás mellett is a GIGABYTE RTX 2070. A stabil 60 FPS-t szinte mindenhol tartani tudja, ahol beesik ez alá ott érdemes az Ultra beállításokat elhagyni és a High / Very High mellett dönteni. A számok alapján a régebbi konstrukciók közül a GTX 1080-at simán megelőzi, az 1080 Ti-hez még kevés az ereje.

Fogyasztás, zaj, hőmérséklet

A GIGABYTE három ventilátoros hűtése nem a legjobb a piacon, de ebben az árkategóriában kiemelkedően jónak számít. A 70 celsius fok alatti hőmérséklet stabilan tartható vele, terhelés nélkül a zajjal sem kell foglalkoznunk, mivel alapjáraton nem pörögnek fel a ventilátorok.

Az RTX 2070-es GIGABYTE videokártyához ajánlott 550 W, vagy efeletti teljesítménnyel rendelkező minőségi tápegységet választani, ha szeretnénk a gépünkben található többi alkatrészt is a maximumon járatni.

Összegzés

Gyári túlhajtás nélkül is képes a legtöbb játékban az 1440p-s felbontáson kiszolgálni minket a GIGABYTE RTX 2070 Windforce videokártya, de ha minden FPS számít még többet előcsalhatunk belőle, ha saját magunknak tuningoljuk a GPU-t. Egy ár/érték arányban jó hardverrel készült a GIGABYTE, amit érdemes megfontolni azoknak, akik most szeretnének majd új asztali számítógépet vásárolni.

GIGABYTE RTX 2070 Windforce 8GB: 185.000 Ft-tól

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!