Igazi THR vs WiLD rangadó lesz az MNEB budapest offline döntőjén!

Igazi THR vs WiLD rangadó lesz az MNEB budapest offline döntőjén!

Sok víz lefolyt már a Dunán, mindkét csapat számos változáson ment át, mégis ők ketten küzdenek majd a döntőben!

16 csapat volt versenyben a hétvégén, amiből összesen 8 jutott tovább a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonjába. Ez viszonylag hamar kiderült, de a meccsek tétje nem csak ennyi volt, hiszen az osztályozó szakaszt is egy nagy döntő zárja, ahol kiderül, hogy melyik csapat uralja jelenleg Magyarországot. 

A versenyzők között volt több nagyobb és kisebb csapat is. Meglepetésben is volt részünk a hétvége folyamán. A formátum szerint alsó és felső ágon is zajlottak a mérkőzések. Emiatt hiába top 16-tól indultak a mérkőzések, egy győzelem nem volt elég a biztos bejutáshoz, ugyanis alsó ágból is vissza lehetett kerülni, illetve ki lehetett esni.

Az első kör után még nagyjából a papírforma érvényesült, de a második körben már történtek érdekes eredmények. A Gamer Gentlemen kikapott CutlerSharkDragon Team-től, a Rift Esports pedig szintén az alsó ágra került, miután a THR-től 2-0-ra kikaptak. 

Az első kör az alsó ágon is Bo1 volt, ahol a felső ágon top 16-ban kikapott csapatok mérkőztek meg egymással, majd a győztesek a következő kör felső ági veszteseivel csaptak össze. Itt pecsételődött meg az Open Esports, a Team Fox és sokak meglepetésére a WSE és a Rift Esports sorsa. Mindkét szervezet nagy múlttal rendelkezik és sokan az MNEB első szezonjának résztvevői közé várták volna őket, de a sors megtréfálta a nézőket. Alsó ágról így ennek a körnek a győztesei, az It's BIG, a Pozitív csapat, a Gamer Gentlemen és az Afterglow jutott be az MNEB első szezonjába.

Felső ágról pedig a Team Horizon Reapers, a Team Plague, a WiLd és a CutlerSharkDragon Team jutott be, így jön ki a 8 résztvevő csapat. A versenynek azonban nem volt vége, még kellett a két döntős kiléte. Felső ágon a THR kikapott a Plague-től, míg a WiLD a CSDT-t verte el, illetve azt követően a felső ági döntőben 2-0-ázta a Team Plague-et. A WiLD ezzel már biztosította szereplését a budapesti PlayIT Shown rendezett offline döntőn, de egy hely még kiadó volt. A THR-nek először az Afterglow ellen kellett bizonyítania, majd az It's BIG-et kellett hazaküldeni. Mindkettő sikerült, ám hátra volt még a Team Plague, akiktől már egyszer kikaptak ezen a napon.

Itt már Bo3-ban folyt a verseny és az első pofont ezúttal is a Team Plague osztotta ki. A Team Horizon Reapers azonban nem adta olyan könnyen a döntő helyet és 1-0-ról fordítottak két gyönyörű meccsel 2-1-re, megszerezve a másik döntős helyet.

A döntőt tehát ismételten a THR és a WiLD néz majd farkasszemet, mint korábban már oly sokszor! Az MNEB első szezonjára bejutott nyolc csapat pedig még egyszer a következők:

  • Team Horizon Reapers
  • WiLD by Lagardère Sports
  • CutlerSharkDragon Team
  • Gamer Gentleman
  • Afterglow
  • Team Plague
  • It's BIG
  • Pozitív csapat

A döntő pedig a budapesti PlayIT Show keretein belül, november 18-án, délután kettőtől kezdődik. A hétvégi meccsekről pedig, ha lemaradtatok, nem kell csüggedni, alább pótolhatjátok őket.
Nézd meg MagyarLoLTV Magyar Nemzeti E-Sport Bajnokság | Rájátszás | 2. nap című tartalmát a twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!