A Flank nyerte az MNEB PUBG Osztályozó döntőjét!

Egészen elképesztő mérkőzések közepette sikerült egy roppant izgalmas végjátékot összehoznia a csapatoknak.

Szombat délelőtt elkezdődött az MNEB első két játékának offline döntője, hisz az 5v5 színpadon egy Rainbow Six: Siege mérkőzésnek lehettünk szem és fültanúi, ahol a WiLD és a Sixth Sense csapott össze. Előbbiek szerencsétlenségére a Sixth Sense hamar befejezte a meccset: egy gyors 2-0 eredménnyel zsebelték be a selejtezők döntőjét. A másik színpadon, tehát a Battle Royale részlegen pedig a PUBG döntőjét láthattuk, ahol rengeteg ismerős és új arc küzdött meg a selejtezők döntőjében. Az itt látható csapatok mindegyike ott lesz a jövőre induló ligában, így itt mérhettük fel leginkább az erőviszonyokat. Nézzük is, hogy mire mentek egymással a squadok:

Első Meccs

Erangel

A verseny első mérkőzését a PUBG klasszikus pályáján láthattuk, ahol egyértelműen a flank csapata, tehát Kontiék játszottak a legjobban, így megérdemelten húzták be az első helyezést. A végjáték azért kicsit izgalmasra sikerült, hisz a top 3-ban a THR csapatából Rulez maradt, míg a Valhalla Vikings és a Flank csapatából 3-3 ember nézett egymással farkasszemet. Rulez azért nem hagyta magát és egy killt sikerült "ellopnia" Kodiak elől, de ezt talán ő sem bánta, hisz a lényeg az volt, hogy emberelőnybe várják a végső csatát. Ez végül odáig fajult, hogy egy könnyed 3v1 alakult a meccsből a Flank javára. BBsz azért még szépen megölte Kontit, de a kettes túlerő a szabadban már túl sokban bizonyult, így végül a Flank szerezte meg a csirkevacsit.

Második meccs

Miramar

A második mérkőzés is hasonlóan izgalmasra sikeredett, mint az első, de egy vicces pillanatnak is szemtanúi lehettünk rögtön a meccs elején, hisz BTURBO igen szorult helyzetbe került, ami után végül egy Molotov vetett véget az életének, a két kommentátor pedig (PierceTheHeaven és Féreg TV) igazán elemében volt, így egy iszonyat vicces klip született rögtön a mérkőzés elején.

Később az első meccs győztese került igazán rossz helyzetbe, hisz miután megmentették magukat többször is a körtől, és más csapatok karmai közül is kicsusszantak, végre megtalálták a kunyhójukat, ahol legalább két csapat várta őket kereszttűzben, így Kodiakék csapata is gyorsan hamuvá vált.

A mérkőzés vége is tele volt izgalmakkal, egy ideig nem is tudhattuk, hogy mi történik pontosan, de végül hamar kirajzolódott, hogy szinte mindenki fekszik már a pályán, kivéve krippie, aki 1v2-ben maradt a Don Huans csapata ellen. iNfiék viszont kicsit elbízta magát és egy remek bait után simán lehozta a clutchot krippie.

Harmadik Meccs

Erangel

A harmadik mérkőzésen ismét Erangelre utaztunk, ahol a repülőgép szépen átszelte középen a pályát, így mindenki arra mehetett, ahova csak szeretett volna. Az első kör viszont a pálya északi részére szűkült, így azon játékosok, akik Pochinkibe vagy éppen a Military Base-be ugrottak, egy kicsit rosszul érezhették magukat.

A végjáték ismét érdekes dolgokat szült, hisz a Valhalla Vikings-nek nem sikerült bejutnia a legjobb öt közé, míg a Flanktől csak FoDa élt már, így a papírforma szerint egyikőjük se nyerhettek. Épp ezért kezébe vette az irányítást a LvLUp Esports, akik egy remek meccset zárva behúztak a harmadik csirkevacsit

Ezzel a flank újra átvette a vezetést a tabellán, de kevesebb, mint 70 ponttal volt mögöttük a Valhalla Vikings és a LvLUp csapata is.

Negyedik meccs

Miramar

A repülő ezúttal a sivatag déli részén szelt keresztül, így a csapatok nem igazán érhették el a Campo Militart. Később a körök rendre nyugatra vándoroltak, ami némi fejfájást okozott több csapatnak is, de szinte már a végjátékban érezhettük magunkat, amikor 15 csapat még életben volt és küzdött a végső győzelemért. Természetesen itt már mi is leginkább a Valhalla Vikings, a LvLUP és a flank csapatát követtük. Legelőször végül a második meccs nyertese, tehát a Vikingek pottyantak ki, de a LvLUp is igen nagy bajban volt, hisz a top 5 csapat között már csak Bloody élt egyedül. Később Foda döntött úgy, hogy most már nem játszadozik tovább és szinte kivégezte HULLA_SZILVA-ék csapatát.

Ekkor viszont elfogyott minden erő a flankből és a Team Plague csapata begyűjtötte a jól megérdemelt csirkevacsit, hisz Kodiak egyedül már nem tudta lehozni a meccset.

Ötödik meccs

Erangel

Az utolsó mérkőzés repülője nem volt túl kegyes a játékosokhoz, hisz ismét egy szélsőségben találhatták magukat a srácok, mivel a sziget déli részén átkelve kellett kiugrania mindenkinek. A Military Base kedvelői ezt persze nem bánták, de a pálya északi része szinte tabuvá változott. Az utolsó pályáról révén szó, a csapatok is sokkal komolyabban vették az egészet és a 13. percig még gyilkosságot sem láthattunk. Innentől viszont megindult a vérengzés és hamar össze kötötte a bajszát a Valhalla Vikings több csapattal is, ––de ebből végül nyertesen jöttek ki, ahogy THR is.

A végjátékba se a Flank, se a LvLUp nem jutott el, de akkora különbség volt már a vikingek és Kodiakék között, hogy még a győzelem sem volt elég. Ezzel pedig a FoDa, Konti, Jonesy, Kodiak négyes nyerte meg a selejtezők döntőjét, így ők várhatják igazi esélyesként a jövőre induló ligát.

Gratulálunk minden csapatnak, –rendkívül szépen és helytállóan játszottak mindannyian. A helyszínre pedig érdemes kilátogatni a holnapi napon is, hisz teltház és rendkívüli hangulat vár minden kedves látogatót!wqew

Kövess Minket!