A minionok és szörnyek is értékesebbé teszik a skalpunkat jövőre

A minionok és szörnyek is értékesebbé teszik a skalpunkat jövőre

Nem kell majd gyilkosságot szerezni ahhoz, hogy igazán értékes célponttá váljunk az ellenfél szemében.

A bounty, azaz a fejpénz rendszer egy nagyon fontos része a játéknak. Ez az a mechanika, ami biztosítja egyáltalán a lehetőségét annak, hogy egy-egy rosszabbul alakult meccsen egyáltalán reális esélyünk legyen a visszatérése. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy ha valaki több gyilkosságot szerez, akkor az ő érte járó arany mennyisége egyre több lesz. Ezzel ellentétben ha minél többször halunk, annál kevesebbet érünk. Ez leginkább a csapatot védi egyrészt a tapasztalatlan, esetleg egyszerűen rossz játékosoktól, másrészt, az intelés ellen sem rossz ellenszer.

Nemrég módosítottak rajta, jelenleg így néz ki ez a táblázat.

Ez a rész nem is tűnik el, azonban kiegészül egy új mechanikával, ami a minionokat és a szörnyeket, egy szóval a farmot is figyelembe veszi. Minél jobban és többet farmolunk, annál többet fogunk érni. Mivel jönnek a pajzsokkal védett tornyok, a játékmenet eleinte el fog lassulni és inkább a farmolásra helyeződhet majd a hangsúly. A számolása azonban nem lesz valami egyszerű: nem éppen úgy fogják számolni, mint a killeket, elvégre egy-egy meccsen akár több száz miniont is megölhetünk.

Emiatt nem is a nyers mennyiséget fogják nézni, sokkal inkább a különbséget. Ha egy szoros meccsen vagyunk, ahol nagyjából azonos a farmunk az ellenféllel, akkor a gyilkosság kb 100%-os fejpénzét megkapjuk. Azonban, ha nagyobb különbség van két játékos között, mondjuk 30 farm, akkor ez a különbség is beleszámít majd a fejpénzbe. A legtöbb játékos számára ez mondhatni láthatatlan marad majd a meccsen. Inkább a visszatérésben segíthet olyan csapatoknak, akik tudatosan próbálnak okosan játszani és elkapni az óvatlan ellenfeleket. Mivel nagyobb előnyük lesz, több erőforráshoz férnek hozzá, így jó eséllyel farmolni is többet fognak.

A pontos számok egyelőre nem ígéretesek, de jó kérdés, hogy mennyit lehet még ebbe beletenni. Többen már így is sokallják a mostani fejpénzeket, egyrészt nem értjük: két gyilkosság után minek kell egyből shutdown, illetve 10 gyilkosság körül, ami előfordulhat egy snowball hősnél, már majd 1000 arany üti a markunkat, ha lekapcsoljuk őt. Kíváncsian várjuk a pontos számokat!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!