Nagy nehezen, de megoldotta az EA a szerver gondokat

Nagy nehezen, de megoldotta az EA a szerver gondokat

Kellett hozzá jó pár nap, de úgy tűnik, hogy sikerült helyreállítani a szervereket.

Nem újkeletű dolog volt ez a legújabb FIFA verziójával, mert az utóbbi hetekben folyamatosan számoltak be a közösség tagjai a kisebb nagyobb gondokról. Eljutottunk odáig a napokban, hogy teljes szerverleállás történt az EA háza táján.

November elsején kezdődött mondhatni az igazán nagy katyvasz, akkor a Weekend League startját volt kénytelen elcsúsztatni az EA másodikára. Aztán nem sokkal rá bejelentették, hogy bizonytalan időre kikapcsolták a Match Creation funkciót az Ultimate Team módban. Ezt az követte, hogy már a matchmaking is folyamatosan gondot okozott, –ráadásul egyre több játékost érintett ez a hiba.

Múlthéten pedig felkerült az i-re a pont, először a Prime Icon 3, majd pár napra rá a Jadon Sancho POTM SBC a bekerülését követően nem sokkal később törölve lett. Ez odáig fajult, hogy vasárnap a PlayIT-en megrendezésre kerülő első HUNESZ FIFA19 FUT Cup versenyt is érintette, így a kijutott játékosok nem tudták lejátszani a mérkőzéseiket. Ehelyett egy ideig show mérkőzések mentek, de már csak késő délután javult némileg a szerverek állapota, –addigra pedig már mindegy volt.

Még ezen a napon aztán az EA tweetben tudatta a játékosokkal, hogy most már elhárították a problémát és lehet játszani. Ennek apropóján megint egy nappal tovább lehet lejátszani a WL küzdelmeit.

Újra elérhetőek a Prime Icon 3 és a Sancho (visszakapta az eredeti RM pozícióját) POTM SBC-k is, és nem kell félni, akinek esetleg félbemaradt a Challenge, minden egyes már felhasznált kártyáját visszakapja. Azok pedig akik már megszerezték, kapnak egy új Sanchot és mind a két verziót megtarthatják.

Az elmúlt 24 órából ugyan még jöttek a visszajelzések, melyek a játszhatatlanságot és a szerverek instabilitását jelzik, de egyre kevesebb ilyen érkezett, –szóval a szakemberek nagyjából helyre rakták a rendszert.

Rengeteg feszültséget keltett a közösségen belül, hiszen az emberek értékes időt és coint áldoztak szeretett játékukra, –de úgy tűnik végre ezt orvosolni tudta az EA.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!