A WiLD szoros meccsek után nyert a THR ellen az MNEB osztályozó kupájának döntőjén!

A WiLD szoros meccsek után nyert a THR ellen az MNEB osztályozó kupájának döntőjén!

A THR és a WiLD háromszor is találkozott egymással ezen a héten, de mindegyik alkalommal a WiLD bizonyult jobbnak.

Elérkeztünk az MNEB osztályozó kupa csúcspontjához; a mai napon játszotta le a döntőt a felső ágról érkező WiLD és az alsó ágról kvalifikált THR. A döntő formátuma Bo5 volt, és hogy jelentősége is legyen az ágaknak, a WiLD 1-0-ás előnnyel várta a szériát.

Mindkét gárda már biztos hellyel rendelkezik az MNEB első szezonján, így ez az összecsapás leginkább presztizskérdés volt, –főleg a THR-nek, akik ezen a héten már két ízben is kikaptak. Először kedden a SEC keretein belül a WiLD búcsúztatta a kaszásokat a versenyről, majd szombaton a budapesti PlayIT keretein belül a Lenovo Legion Kupa elődöntőjében találkozott a két ötös, ám itt is a WiLD bizonyult jobbnak. A meccset egy hazai meme oldal is felhype-olta, sajátos módon, ahogy már megszokhattuk tőlük.

Első meccs

Nehezen indult az ösvény Cuhi számára; Meight már az elején büntette Ireliáját Cassioval, azonban a THR kezdte meg az első gyilkossággal a találkozót. Cuhihoz került volna a gyilkosság, ha Colamax nem rondít bele. Másodjára már nem hibáztak Cuhi miden kijátszotta Meightet. Bennz Xayah-ja ezúttal is kellően meg lett etetve, már 7 perc után 2-0-ban volt.

Az alsó ösvényen nagyon elmentek a dolgok a WiLD számára, és hirtelen 7-1 lett a THR-nek. SanyaDau újra megpróbált besegíteni, de végül a THR jobban reagált, Benzz újfent erősebb lett. A szívességet a THR is visszaadta, a hírnök körül kialakult harcban 3-at cseréltek 0-ra és a hírnök is a WiLD-hoz került, de abból nem sokat hoztak ki.

A kezdeti agressziót követően egy kicsit lelassult a játék, egy-egy gyilkosság itt-ott, egészen a 22. percig. Egy elhúzott harcban, több fronton a WiLD nyert csapatharcot, amit rögtön egy Baron Nashorra váltottak. 5 perccel később már a bázist ostromolták, korábban a Baronnal bedöntötték a középső inhibitort, majd előnyüket és kompozíciójukat kihasználva az alsót is. Egy újabb Baront követően egész egyszerűen besétáltak a bázisra, megszerezve az első győzelmet.

Második meccs

Egy meccsre került a végső győzelemtől a WiLD, elérkezett a THR utolsó lehetősége, hogy bizonyítson. Ezúttal Colamax kaparintotta meg Gragas-t, Zilean midre ment, Benzz pedig beújított egy Kalistát, míg a másik oldalon Meight Akalijától lehetett rettegni.

Az első gyilkosságot ismét a THR szerezte meg, Joe halálos ítélete Thresh-sel hű volt nevéhez, a 400 arany Benzz zsebébe került, és pár perccel később egy aló ösvényes csetepátét követően még további kettő. Hextasy és Stiles csak SanyaDau segítségére számíthatott, helyette Colamax érkezett. Az eredmény pedig egy 5-0-ás Kalista és egy bedöntött alsó ösvényes torony lett. Egyre inkább kezdett kicsúszni a mérkőzés a WiLD kezéből.

Benzz megkapta a lehetőséget Kalistával, hogy a hátán vigye a meccset és csapata minden lehetséges eszközzel támogatta őt ebben. A hírnök ismételten a WiLD-hoz került, de toronyra ezúttal sem tudták váltani azt. Benzz percről percre erősebb lett, 16 percnél már 8 gyilkossága volt, innentől pedig egyedül Meight Akalija jelenthetett rá veszélyt, azonban Cuhi Zileanja mellett egy lövészt is nehéz kiszedni.

Cuhit azonban elkapták pozíción kívül, így a korvarázs eltűnt, Meight azonnal lecsapott Benzzre, de a THR azonnal szépített. 14-5-ös állás mellett senki nem várt volna egy kedvezményes cserét, de Stiles-ék ezt is megoldották a Baron környékén, Cuhit megint elkapták, így Benzznek nem maradt mentőöve, a 5-1-es cserét követően, amiben csak hextasy halt meg, a Baront is elhozták Sanyáék. A Baronnal megindultak, Meight pedig bravúrozott Akalival 4 ember gyűrűjéből szedte ki Colamaxot.

A WiLD mondhatni átadott egy harcot 4 v 5-ben a WiLD-nak, de Meight közben döntötte a bot inhibitort, előkészítve a Baront, de nem értek oda időben és a THR zsebelte be azt. Elkezdett végre újra kezdeményezni a THR, nem csak várták a WiLD-ot és ezzel újabb erővel tértek vissza, de Meight veszélye végig ott volt a levegőben.

A végső harcban azonban Stiles vette magához a gyilkosságokat, de a győztes megmozdulás talán MarineHBS feldobása volt Benzzre, az egyetlen veszélyforrásra. Egyedül Cuhi élte túl a harcot, de egyedül már nem tudta megvédeni a Nexust.

Ezzel pedig a felső ági előnnyel együtt 3-0-ra nyerte a WiLD a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Osztályozó kupájának döntőjét. Jutalmuk pedig 200 ezer forinttal, illetve az első hely dicsőségével lettek gazdagabbak. Ha lemaradtál volna a meccsekről, alább pótolhatod őket!
Nézd meg MagyarLoLTV Magyar Nemzeti E-Sport Bajnokság | Osztályozó döntő | Élőben a PlayIT-ről! című tartalmát a twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.