Most érdemes videokártyát venni: éves mélyponton vannak a kriptovaluták

A Bitcoin és az Ethereum is beszakadt. Áramlanak a használt videokártyák a piacokra. Most érdemes beruházni ezekre a hardverekre!

A kriptovaluták bányászata elképeztő ütemben fejlődött az elmúlt évek során. A hatalmas bányászparkoktól kezdve, a nagyobb tartalékokkal rendelkező otthoni felhasználók is a szerencséjüket keresték, de a januári csúcs óta folyamatosan csökkennek a virtuális fizetőeszközök értékei. A Bitcoin és az Ethereum éves mélypontra került, ami jó hatással van a használt videokártyák piacára, mivel mindenki, aki ki szeretne szállni a bányászatból olcsón próbál túladni a hardvereken. Milyen videokártyákat érdemes vásárolni a következő időszakban? Ebben segítünk!

4700 dollár alatti Bitcoin és 140 dolláros Ethereum mellett nem érdemes a kisebb kapacitással rendelkező bányászoknak pörgetni a gépeket. Az olcsó használt kártyák, az új GPU-knak is lenyomták az árait. Amíg januárban 1500 dollár körül volt egy AMD Vega 64, a Black Friday közeledtével már nagyjából 450 dollárért hozzájuthatunk az egyik legerősebb AMD videokártyához. Ez a trend az olcsóbb kategóriákban is megfigyelhető, bár nem annyira látványos. Az RX 580 4 GB-os verziója 700 dolláros januári árával kiverte a legtöbb felhasználónál a biztosítékot, de a mostani 220 dollár körüli árcédula már teljesen vállalható ebben a kategóriában. Nem csak az AMD kártyák érezték meg a hatalmas zuhanást, az Nvidia "Pascal" hardverei is pénztárcabaráttá változtak viszonylag rövid idő alatt. A GTX 1070 Ti bekúszott 500 dollár alá, –ezzel a gamerek számára elérhető opcióvá vált.

Ezek a csábító árak az új termékekre vonatkoztak, de a használt piac az a terület, ahol valóban érdemes most utánajárni a videokártyáknak. Az RX 580 8 GB-os változatai 60.000 forint alatt már behúzhatóak, a GTX 1070-ek 100.000 forint alatt zsákolhatóak, a GTX 1080 Ti 11 GB-os brutális kártyák 180.000 forintért megvásárolhatóak az ország legnagyobb használt hardverekkel foglalkozó weboldalán.

FONTOS!

Használt vagy új: melyiket válasszam?

Az új és a használt termékeknek is megvannak az előnyei és hátrányai, –ezeket gyűjtöttük össze nektek. Ha hardvervásárlást terveztek mindkét opción gondolkodjatok el!

Ne felejtsétek el, hogy ezeknek a kártyáknak a nagy része bányászatra volt használva, ezért az élettartamuk is várhatóan rövidebb lesz, mint egy csak játékra használt videokártyáé. Nekem is volt egy RX 280X-em, amit bányászgépből vettem és 3 évig kiszolgált, –ezért megérte, hogy sokkal olcsóbban hozzájuthattam, mint a többi hasonló teljesítményű alkatrészhez. Egy megbízható eladó, egy valós és hosszú ideig tartó garancia mellett nem érhet titeket baj; ezekre figyeljetek oda minden vásárlással! Legjobb, ha a vásárlás előtt tesztelni tudjátok a terméket, ezért próbáljatok mindig a személyes átvételre törekedni.

Ti vennétek használt bányászkártyát?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!