Automatikusan cenzúrázza a rasszista szavakat a Logitech legújabb mikrofonja

Automatikusan cenzúrázza a rasszista szavakat a Logitech legújabb mikrofonja

Nem kell többé attól tartania a streamereknek, hogy megbüntetik őket a streamer platformok gyalázkodásért, ha a Logitech legújabb mikrofonját használják!

A Logitech számítógépes perifériái eddig is a streamerek és játékosok igénye alapján készültek, –és ezúttal sincs ez másképp. A legnagyobb streamereknek készült a Logitech legújabb mikrofonja, ami beépített automatizmus segítségével szűri ki a rasszista és gyűlölködő szavakat. Nem kell többé attól tartania Ninjának, Etikának, SingSingnek és a többieknek, hogy a játék hevében, "reakcióstream" alatt, vagy tulajdonképpen bármikor élő adásban kicsúszik a szájukon az "N betűs szó". PewDiePie testközelből tapasztalhatta, hogy milyen, amikor beindulnak a gépezetek és megpróbálják ellehetetleníteni a rasszista megnyilvánulás után a videóst, vagy streamert. Nem véletlen kért többször is bocsánatot, –de sajnos ami egyszer az internetre felkerül az ott is marad örökre.

Rasszista megnyilvánulása miatt letiltották PewDiePie videóit

Egy fejlesztő ugrott neki a népszerű videósnak, mert az legutóbbi streamjében elvetette a sulykot. De jogos dolog ez egyáltalán?

Ez a magatartás a Youtube részéről teljesen érthető és jogos volt, –de lehet, hogy a Logitech innovációjával többé nem kell letiltani senkinek sem a videóit. A Twitch vezérigazgatója Emmett Shear pozitívan tekint a jövőbe és üdvözli a Logitech megoldását a gyalázkodás problémájára. Ezzel a technológiai újítással a  streamerek, a nézők és a reklámcégek is csak nyernének.

Természetesen PewDiePie sem mehetett el szó nélkül a hír mellett: reméli, hogy a rengeteg erőfeszítés a rasszista megnyilvánulásokkal szemben ez meghozza a gyümölcsét, és senkinek sem kell agyműtéten átesnie, ahol kiégessék azt a központot, ami a rasszista gondolatokért felel. Alig várja a svéd videós, hogy kipróbálja a prototípust, –és ezzel végre megoldást találhat a legnagyobb problémájára.

A Logitech azt az információ-morzsát is elhintette, hogy a rasszista szavak automatikus cenzúrázása csak a kezdet; a jövőben képesek lehetnek a mikrofonok megjegyzéseket és egész mondatokat "kisípolni". Nem tudni még, hogy mi lesz a termék jövőre, de az biztos, hogy a Logitech és a Twitch mindent megtesz azért, hogy felhasználó-, és nézőbarát szolgáltatást biztosítsanak hosszútávon, botrányok nélkül.

Szerintetek szükség van egy ilyen eszközre?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!