A szenvedélye által vált kőművesből profi FIFA játékossá

A szenvedélye által vált kőművesből profi FIFA játékossá

A Dream Team Chris 'TheeBullock' Bullockkal beszélgetett, hogy miként vált profi FIFA játékossá az évek során.

FIFA profiként tengetni a mindennapjainkat a világ legkönnyebb dolgának hangozhat, de azért nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását.

Bármilyen másik professzionális hivatáshoz hasonlóan ez is rengeteg önfegyelmet és hosszú órák gyakorlását kívánja meg az embertől, ha tényleg az élvonalba akar kerülni. A lemondásokról pedig sokat lehetne beszélni. A gaming világban, ahol a győzelem vagy vereség kérdése a másodperc tört része alatt eldőlhet, különösen próbára teszi az ember egészét.

Thee Bullock in action for Dream Team Gaming in the Gfinity Elite Series Delivered by Dominos

Nem feltétlenül ismerős a neve, de a mindössze 23 éves Chris "TheeBullock" Bullock a FIFA17-ben a FIFA Interactive World Cup döntős mezőnyébe jutott egy aranygólnak köszönhetően.

"Egy francia játékossal (Juliiianoooo - a szerk.) küzdöttem a FIWC müncheni csoportom döntőjében. Nagyon szoros volt a párharc és végül az aranygól döntött. Aki gólt rúg, utazik a Grand Final-re Londonba. Emlékszem a labdát ide-oda járattam Luis Suarez és Fernando Torres között, mikor is megnyílt középen egy rés és ezt kihasználva Suarezzel a finesse lövésem utat talált a jobb felsőbe. Mintha tegnap történt volna, mögöttem 30 profi játékos skandálta a nevemet, az edzőm felugrott és tapsolt, hihetetlen és fantasztikus pillanatok voltak."

Bullock az Xbox mezőnyben a legjobb 5 közé került és utazhatott Angliába.

The high point of Bullock's career so far - he went on to win the competition

A játék iránti imádata a FIFA14-el kezdődött. Ekkoriban kezdett robbanásszerűen növekedni az e-sport szféra is. A játékosoknak volt lehetőségük különböző weboldalakra regisztrálni és tornákon részt venni. Így adódott, hogy a Gfinity Elite Series egy elég impozáns versenysorozattá nőtte ki magát. Többek között rendeztek 2v2 kupákat is, ahol a világ 10 legjobb duója vehetett részt, az összdíjazás pedig 20 ezer Font volt.

"Ekkortájt rögtön bele is vágtam a Gfinity nyújtotta lehetőségbe, és sorra nyertem a versenyeket. A FIFA14-ben a weboldal szerint nekem volt a második legtöbb győzelmem. Ez pedig pénzzel is párosult, mindenhol elindultam, ahol csak tudtam, így nyertem kisebb és nagyobb tornákat is -50-től egészen 1000 dolláros nyereményekig. Mindig is az volt a célom, hogy közöm legyen az e-sporthoz. Azonban nem mondom magam hagyományos e-sportolónak, hiszen van rendes munkám is, kőműves vagyok egy cégnél. Nem könnyű menedzselni az életemet, általában 8-4-ig melózom, aztán haza és pörög a FIFA. Sajnos ez időnként túl soknak bizonyul és nincs is igazán életem mellette. Az áldozatok megérik viszont. Ment már ugyan rá kapcsolatom is, hiszen hétvégente is sokat kell játszani és ilyenkor másra nincs ideje az embernek, de nagyon sok jó embert ismertem meg karrierem során és fantasztikus élményekkel gazdagodtam. Gorilla például jó barátom lett. Azt mondhatom, hogy még 10 év múlva is szeretnék az e-sportban tevékenykedni, mert ez egy hihetetlen világ és minden percét élvezem."

Dream Team Gaming partnered with Reason Gaming to create their first FIFA team in this year's Elite Series

Bullok jelenleg az októberben megalakult Gfinity Elite Series Delivered by Domino e-sport együttesnek az egyik játékosa.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!