Corsair 5180 PC áttekintés: brutális teljesítmény a szivárvány minden színében

A Corsair is beszállt a gaming PC-k piacára. Az 5180-nal a 4K-s felbontás is elérhetővé válik.

Két módon vásárolhatunk asztali számítógépet a legújabb játékok futtatására. Összeválogathatjuk mi az alkatrészeket és vagy a webáruház, vagy mi saját magunknak szerelhetjük össze álmaink PC-jét. A másik megoldás, ha egy nagyobb gyártó által megálmodott egyedi konfigurációt vásárolunk. Az Asus, az Acer és az MSI csak néhány a márkák közül, amik már évek óta magas árcédulával és elképesztő külsővel és minőséggel csábíthatnak minket vásárlásra. Ebbe a szektorba érkezik meg a Corsair Vengeance 5180, ami minden játékos álmává válhat pillanatok alatt!

Alkatrészek

  • HDD: Seagate BarraCuda 7200 RPM 2 TB
  • SSD: Corsair MP300 M.2 PCIe 480 GB
  • Memória: Corsair Vengeance RGB PRO 16 GB 2666 MHz
  • Videokártya: MSI Geforce RTX 2080
  • CPU hűtő: Corsair Hydra Series H100i RGB Platinum
  • CPU: I7-8700
  • Alaplap: MSI B360M Bazooka Plus
  • Ház: Crystal Series 280X
  • Tápegység: Corsair CX750

A Corsair hardverek összeálltak és kirajzolódik az 5180 képe, ami brutális teljesítménnyel, egyedi külsővel és minőségi alkatrészekkel futtatja a legújabb játékokat maximális felbontás mellett.

Itt nem kell kompromisszumokat kötni. Nyugodtan tekerhetünk mindent a maximumra, a Ray Tracing az egyetlen opció, amit még nem képes az RTX 2080 és még az RTX 2080 Ti sem kihasználni a legnagyobb felbontások mellett.

Az összes teszteredményt és még több képet a gépről a galériában megtekinthettek!

Az elképesztő színorgia minden játékosnak kijár és ebben élen jár a Corsair gépe. Saját ízlésünk szerint szabhatjuk testre minden porcikáját a fényeknek, ezzel a szobánk ékességévé válhat azonnal.

A perifériákat is megkapjuk a PC mellé: Corsair K55 RGB billentyűzettel és Corsair Harpoon RGB egérrel kaszabolhatjuk szét és lőhetjük le az ellenfeleket, vagy simogathatjuk meg a virtuális valóságban az élethű kiscicánkat.

A szomorú valóság azonban még mindig az, hogy ezek a számítógépek elképesztően drágák és a játékosoknak csak egy nagyon kis hányada engedheti meg magának, hogy ennyi pénzt áldozzon a hobbijára. A Corsair 5180 gaming számítógép 2400 dollárért (nagyjából 700.000 Ft-ért) megvásárolható a hivatalos oldalról. Ezért a pénzért kapunk egy high end játékosoknak szánt asztali gépet, kiváló perifériákat és a szivárvány minden skáláján is zongorázhatunk kedvünkre.

Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy összerak egy gépet, amiben a saját ízlése szerint kiválasztott alkatrészek pörögnek, vagy inkább lecsap egy példányra a rengeteg egyedi konfiguráció közül. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Galéria

Kövess Minket!