Nem Ashe lesz az egyetlen, aki saját képregényt kap jövőre!

Nem Ashe lesz az egyetlen, aki saját képregényt kap jövőre!

Izgatottan várjuk már a Riot első igazi képregényét a Marvel együttműködésével, de nem ez az egyetlen nagy hír.

Sajnos Stan Lee már nem élhette meg ezt az együttműködést, pedig bizonyára nagyot fog szólni két ekkora cég találkozása. Gondoljunk csak bele, a Riot Games a játékok szempontjából már egy nagyon szép kort élt meg, idén töltötte a 9-et és ez idő alatt egy hatalmas világot építetek fel, még ha kicsit ez a hátunk mögött zajlott is. MOBA játék lévén kevés lehetőségük van igazán történeteket mesélni, ezért próbálkoztak korábban is más megközelítésekkel. Így született például Varus története, vagy éppen Ryze-é.

Azonban itt nem akartak megállni és a visszajelzések alapján, akik nyitottak voltak ezekre, azok többet akartak. Nem egy kész kerek történetet egy képregényben, hanem valami hosszabb hangvételűt. Ennek eredményeképp jött létre az Ashe képregény, mely a Warrior Mother Special Edition #1 címmel indul útjára.

Ahogy azt Greg Street is elmondta, nem ez lesz az első rodeójuk, de mégis úgy érezték, hogy egy nagyobb lépéshez nem árt egy tapasztaltabb partnert behozni. A Marvelt 1939-ben, Timely Comics néven alapította Martin Goodman. Stan Lee a 60-as években csatlakozott, megalkotva a Jack Kirby-vel a Fantasztikus Négyest, mely egyfajta válaszlépés volt a DC Igazság Ligájára. Ezzel a céggel karöltve hozta létre Ashe világát a Riot Games, melyet nem csak online formában, de nyomtatott verzióban is ki fognak adni. Fél éves csúszással ugyan, de online is bárki számára elérhetőek lesznek a történetek, igaz, ingyen. 

Nem csak a tervezésbe, de magába a terjesztésbe is bevonták a Marvelt, akinek már több évtizedes tapasztalata van-e téren. A képregény első pár oldalát is megosztották nemrég, így már lehet egy fajta elképzelésünk, hogy miként fognak festeni a karakterek. A történet során nem csak Ashe egyéni történetszála, de Runeterra sorsa is előre mozdul majd.


A tervek szerint 2019 és 2020 során rendszeresen jelennek meg a képregények. Igen, jól látjátok, többes számot használtunk. Minden egyes hónapban egy-egy új sorozatot szeretnének elindítani, így egyre több fog majd párhuzamosan futni, pont mint a Marvelnél. Akár még arra is meg lehet az esély, bár ez csak spekuláció, hogy ezek a történetszálak olykor találkoznak egymással. Ami viszont biztos, hogy már most a csőben van három további sorozat, melyek csak arra várnak, hogy lerántsák róluk a leplet!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.