Kiderülhetett az új Riot Games játék neve, a mostani világhoz kapcsolódik!

Kiderülhetett az új Riot Games játék neve, a mostani világhoz kapcsolódik!

Egy sor védjegyet foglalt le a Riot Games az utóbbi időben, –lehet, hogy az új játékukat készítik elő?

Már az év első felében is hallani lehetett olyan mendemondákat, később pedig konkrét kijelentéseket is a Riot Games-től, miszerint egy teljesen új játékon dolgozik a stúdió. Ezek a kijelentések pont a két alapítótól származtak, Mark "Tryndamere" Merrilltől, illetve Brandon "Ryze" Becktől, hogy szeretnének visszalépni kicsit a vezetéstől, egyébként is túlnőtte már a cég magát rajtuk, és szakértő kezekre bíznák, ők pedig egy új projektbe kezdenek. Az indoklás ravasz módon az volt, hogy ha már többes számra utal a Riot Games, akkor bizony legyen egynél több játékuk.

Azt is hozzátették egy interjúban, hogy egészen pontosan 10 évente terveznek majd egy-egy új játékot kiadni. Ez persze nem azt jelenti, hogy a LoL-nak vége lenne, hiszen továbbra is embertelen mennyiségű pénzeket termelhet a játék világszerte. Egy korábbi kutatás alapján az op.gg használatával, Kínát nem számítva is majd 100 millió regisztrált felhasználója van a League of Legends-nek. Ezek persze nem mind aktívak, de ha Kínát is hozzávesszük, akkor akár 200 millió fölé is tehető az aktív játékosok száma.

Nagyon titokzatos a Riot Games, és hétpecsétes titokként őriznek továbbra is mindent, ami az új játékhoz kapcsolódik, –ám vannak bizonyos jogi lépések, amiket nekik is meg kell lépniük. Ez nem más, mint a megfelelő védjegyek lefoglalása, hogy ne használhassa őket bárki és a játék is védve legyen. Mint kiderült október közepén nyújtott be számos területen kérvényt a Riot Games. Ezek a benyújtott kérvények pedig érintik az elektronikai és tudományos masinákat, nyomtatott és papír termékeket, bőr termékeket, ruházatot, játékokat és sporteszközöket, reklámozást és üzleti területeket, telekommunikációt, oktatást és szórakoztatást (ebből valószínűleg az utóbbi a fontos), illetve számítógépes területeket.

A lefoglalt név pedig minden egyes területen egy és ugyanaz: Legends of Runeterra. Nagy valószínűséggel ez lesz az új játék neve, amit a Riot szeretne kiadni. Runeterrát természetesen ismerjük, hiszen ez az a világ, ahonnan a League of Legends karakterek származnak. Hogy ez pontosan milyen játék lesz, az jó kérdés, –több lehetőség merült fel; anno az egyik alapító felvetette, hogy mi lenne ha csinálnának egy MMO-t. Egyik kollégánk azt az ötletet is felvetette, hogy a Riot akár az orrunk előtt is fejlesztheti az új játékot, és ennek elődje például az Odyssey, vagy éppen az Invasion, melyek mind-mind MMO jellegűek. Az Ask Riot 100. adásában is megerősítette maga Meddler, hogy dolgoznak egy nagy játékon. Az idetartozó rész 4:15-től kezdődik!

Várjátok már?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.