Kereskedelemből a profi FIFA-ig: két év alatt a legjobbak közé emelkedett

Kereskedelemből a profi FIFA-ig: két év alatt a legjobbak közé emelkedett

A DreamTeam egy újabb játékossal ült le beszélgetni, –aki bevallotta, mindent feláldozott a profi e-sportolói karrierje miatt.

A profi játékosok élete nem csak móka és kacagás. Sokan azt hiszik, hogy a legjobb e-sportolóknak nincs nagy teher a vállukon és igazából csak leülnek játszani, bezsebelik a pénzt és élik az életüket. Ehhez képest a legtöbbjük, –már ha tényleg az elithez akar tartozni–, akkor számtalan órát töltenek el gyakorlással, feláldozzák a hétvégéiket, és amikor csak tehetik új taktikákon és játékstíluson törik a fejüket, hogy felkészülhessenek az előttük álló versenyekre és megmérettetésekre.

A 23 éves Fully a DreamTeam együttes játékosa –aki a Gfinity Elite Seriesben játszott egy jó ideig– most egy rövid interjúban beszélt a versenyszerű játék viszontagságairól. Kereskedelmi cégnél dolgozott, majd gondolt egy merészet és minden idejét a FIFA-ra szánta.

"A külső szemlélők azt gondolják, hogy a játék könnyű és szórakoztató dolog számomra, pedig elhihetitek van annyira stresszes és megterhelő, mint a H&M-nél dolgozni. Komolyabban a FIFA17-el kezdtem el foglalkozni, ebben játszottam le az első profi meccsemet is. Két versenyre is kvalifikáltam magamat és ekkor döntöttem el, hogy otthagyom az állásom a profivá válás érdekében."

Akima 'Fully' Byron

A munkahelyének a megszüntetése nem az első áldozat volt a sorban, bár egy ilyen döntés meghozatala elég nehéz általában, az ő számára a célját tekintve mégis könnyű volt.

"Nem találkoztam és buliztam a haverjaimmal, kevesebb időt töltöttem a családommal, egy szóval mindent feláldoztam a gyakorlás érdekében, amire csak gondolni tudtok. Ha tényleg el akarsz érni valamit, akkor mindent meg kell tenned azért, és fel kell adnod sok dolgot érte."

Karrierje során egyébként jó néhány csapatban megfordult, és az Elite Seriesben is több ízben játszott már. Ez a verseny e-sport együttesek számára lett létrehozva, ahol liga rendszerben hétről-hétre bizonyíthatnak egymás ellen.

Fully nagy álmai közé tartozik ezen túl, hogy valami nagy tornát nyerjen; egy nap szeretné elhódítani egy Major LAN első helyét is.

Despite DTG not having the best Ultimate Team the squad played incredibly well
A DreamTeam csapata

Az élet útjai kifürkészhetetlenek, tartja a mondás Miután lassan két éve számít profinak, azon is gondolkozott, hogy a játék készítőihez is szívesen csatlakozna.

"Azt hiszem, egy nap a játéktervezésbe is belevetném magamat, mert úgy érzem látom a szoftver hibáit, miután sokat játszom vele. Nagyon sokat tudnék segíteni a fejlesztő csapatnak, ha velük dolgoznék, hogy kijavítsák ezeket a problémákat."

Talán egy nap valóban felkarolja őt valamelyik cég és ez az álma is valóra válik. Addig azonban folytathatja a FIFA-s pályafutását, –és akár egy Major cím is összejöhet neki a jövőben.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!