Szabályszegéssel vádolják a G2-t, –akár egy évre is eltilthatja a Riot a szervezetet

Szabályszegéssel vádolják a G2-t, –akár egy évre is eltilthatja a Riot a szervezetet

A pontos indok poaching, vagyis a szabályokkal szembemenően játékosok felkeresése és elcsábítása.

Nemrég a VPEsports oldalán megjelent egy igen súlyos riport, amiben arról számolnak be, hogy a G2 és Perkz hosszú évek óta a Riot szabályaira fittyet hányva ütnek nyélbe átigazolásokat. Aki egy kicsit is ismeri a Riot ligarendszereit, az tudhatja, hogy szinte lépésről lépésre elő van írva minden.

Végre felvette a Riot az UOL exmenedzserét

Hype is on: igazi showman fogja feldobni a LEC közvetítéseket.

Pontosan megfogalmazott szabályok tájékoztatják a játékosokat és a csapatokat a liga különféle dolgairól, ebbe pedig természetesen beletartozik az is, hogy hogyan kell kezelni az átigazolásokat. Az aktuális szabályok értelmében érvényes szerződéssel rendelkező játékosokat és edzőket nyilvánosan vagy privátban más csapatok és játékosok nem szólíthatnak meg, nem manipulálhatnak. Erre azért van szükség, hogy a szervezetek egyben maradását megkönnyítsék, elvégre privátban sok mindent meg lehet ígérni.

A vádak szerint a G2 és Perkz pontosan ezt csinálták, már 2016-ban is akár, például Zvennel és Mithyvel miközben ők még hivatalosan az Origenhez tartoztak. A többi LCS (most már LEC) csapatnak viszont elege lett, és panaszt tettek a Riotnál.

A VPEsports számos, pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozik a tényfeltáró riportjában, említenek Skype, Discord és LoL kliensen belüli beszélgetéseket, előbbibe állítólag betekintésük is volt. Ezenfelül idéztek egy-két felszólalótól:

"Perkz irányítja a csapatot. Ő mondja meg, hogy kivel akar játszani, a G2 menedzsment pedig megy és megszerzi."

"Nem hiszem, hogy mindenért őt kéne okolni, nem lenne fair, ha ő kapna mindent. Azt tudom, hogy egyszer megkeresett egy játékost, aztán Ocelote (a G2 tulajdonosa) becsatlakozott a beszélgetésbe nyélbe ütni az üzletet. A G2 azt hiszi, hogy bármit megtehetnek, mert ilyen régóta tudják művelni ezt, de a többi csapat megunta már."

A VPEsports kikérte a G2 álláspontját, ám ők annyit mondtak, hogy Perkz sosem keresett meg érvényes szerződéssel rendelkező játékosokat a G2 nevében. Hivatalos közleményt a szervezet, illetve a Riot Games még nem adott ki. Előbbitől bármikor érkezhet, a Riot Games viszont jó eséllyel előbb kivizsgálja az ügyet.

Hogy mégis milyen következménye lehet a történetnek az még a jövő zenéje; a Riot szabályzata szerint 3-15 hónapos kompetitív időszakra szóló eltiltás is lehetséges. A G2 az európai liga egyik legfontosabb szereplője, ám a Riot már bebizonyította, hogy nem restek kirakni azt a csapatot, aki valami rosszat követett el. A NA LCS hajdani sztárcsapatának, az Immortals-nak a pályázatát is elutasították az NA LCS franchise rendszerbe lépésekor, mert ők pályáztak az akkor induló OWL egyik spotjára is.

Új információk esetén cikkünket frissítjük!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!