Nem férnek el a játékaid? Akkor a Toshiba legújabb merevlemezeit neked találták ki!

Nem férnek el a játékaid? Akkor a Toshiba legújabb merevlemezeit neked találták ki!

Hálózati adattárolásra és általános felhasználásra is alkalmasak lesznek a Toshiba legújabb merevlemezei. Bemutatták az N300-as és az X300-as széria legújabb darabjait!

Ha adattárolásról van szó, mindenkinek a Western Digital, a Seagate és a Toshiba jut az eszébe. Az utóbbi merevlemezei közül kiemelkedik a P300-as széria, ami kiválóan alkalmas minden gamer számára, ha a legnagyobb méretű játékokból akar felhalmozni akár több tucatnyit. A 3 TB-os tárhely azonban 2018-ban már átlagosnak számít, ezért is próbálnak a gyártók egyre nagyobb HDD-ket a piacra dobni. A Toshiba N300 és X300-as szériája hamarosan már 12 és 14 TB adatot is képes eltárolni, ezzel az átlagos felhasználóknak tényleg minden vágyuk teljesülhet!

Az N300 teljesítményét és paramétereit főleg az üzleti szegmens tudja majd kihasználni, ezért inkább az X300-as modelleket nézzük meg közelebbről. Ezek azok a HDD-k, amik általános felhasználásra készültek a legmodernebb technológiával. A 7200-as fordulaton pörgő korongok és a 256 Mb-os gyorsítótár akár 260 Mb / másodperces adatátvitelre is képes, ehhez 6 Gbps-os Sata kábellel kell összekötnünk a 3,5 hüvelykes merevlemezt az alaplappal. Maximális fordulatszám mellett is mindössze csak 9 Wattot fogyaszt, amivel nem fogja jelentősen terhelni a tápegységünket.

Ezért a teljesítményért és kapacitásért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A mostani 10 TB-os HDD-k nagyjából 110.000 forint körül mozognak, ezért a 12 és 14 TB-os társaik várhatóan 130.000 és 170.000 forint közé esnek majd a megjelenéskor. Aki szeretne beruházni a Toshiba zászlóshajóira készítheti is a markát, ugyanis még a decemberi hónapban elérhetővé válik az X300-as széria legújabb két terméke!

Ti vennétek ekkora HDD-t?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!