F2Tekkz duplázott Bukarestben, Gabinhonak viszont nem jött össze a továbbjutás

F2Tekkz duplázott Bukarestben, Gabinhonak viszont nem jött össze a továbbjutás

A bukaresti második FIFA19 versenyen is a fiatal brit diadalmaskodott, magyar e-sportolónk viszont 3 vereséggel már az első napon búcsúzni kényszerült.

Gabinho már az első körben megkapta a regnáló világbajnokot, Rogue Msdossaryt. A szaúdi játékos ellen azonban nem volt megilletődve és remekül teljesített, –szerencsétlenségére azonban az első mérkőzésen a 80. perc után kapott góllal vereséget szenvedett, aztán a második találkozón hiába volt két és félszer annyi lövése, nem tudta bevenni a kapuját egynél többször.

A helyzetek között volt egy nagyon megdöbbentő is; megosztotta velünk, hogy hiába célozta a bal alsó sarkot támadójával –Msdossary másik irányba mozgatta kapusát, hisz a hosszúra számított–, a Timed Finishing nem sikerült zölden, ezért egy hazaadás szerű lövés kerekedett belőle.

Aztán az Ajax játékosával került össze, Danival. A holland e-sportoló pár passzból mindig eljutott Gabinho kapujáig és kihasználta a játék egyik furcsaságát. A támadói hátulról érkező labdákat tüzeltek kapásból a kapura és ezekből nagy százalékban találatot is sikerült elérnie.

Ezek után nagyon nehéz helyzetbe került Gabinho, hiszen a svájci formátumban egy harmadik vereséget követően véget ér a bukaresti szereplés, ami végül be is következett. A brazil Lucas ellen vívhatott tehát hazánk fia egy ki-ki mérkőzést. Gyakorló meccseken sokszor verte már el több góllal is, most azonban az előző két küzdelem hatására fejben már eléggé szétesett és nem is sikerült felpörögnie. Ugyan az első összecsapáson döntetlenre végeztek, a másodikon viszont a brazil fenegyerek két góllal jobbnak bizonyult.

Gabinho elmondása szerint a harmadik találkozóját nyernie kellett volna, de felhúzta már magát a játékot, így a további versenyre mindenképp fejben kell majd készülnie. A Timed Finishinget és a kapus mozgatását pedig úgy ahogy van kitörölné a játékból.

A PGL FIFA19 Bucharest Licensed Qualifiert végül az egy héttel korábban a Champions Cupot is megnyerő F2Tekkz húzta be. A fiatal brit játékos fantasztikus formában van, többek között az Msdossaryt is megverő Gorillat is legyűrte. A torna egyik, ha nem a leggyönyörűbb gólját is ő produkálta:

Elképesztően szoros mérkőzéseket sikerült megnyernie, –és ezzel elhódította a kupát, a 850 kvalifikációs pontot és 12 ezer dollárt.

Íme az ágrajz (felső négyes a PS4, az alsó négyes pedig az Xbox One ágat takarja):

A rendezvényről a galériát az alábbi képre kattintva érhetitek el:

A csapatok összeállítását illetően több poszton is variáltak a játékosok, míg a védelemben sokszor Maldini és Blanc váltotta egymást, addig a támadósorban Cruyff és Pelé között vaciláltak. A kapus poszton volt a legnagyobb szórás, három hálóőr is remekül helyt állt: Thibaut Courtois, Manuel Neuer, David De Gea.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Galéria

Kövess Minket!