Jövőre megszűnik minden Riot esemény magyar nyelvű közvetítése

Jövőre megszűnik minden Riot esemény magyar nyelvű közvetítése

Szomorú hírt kaptunk: nem lesz jövőre magyar közvetítés a hivatalos Riot rendezvényekről.

Hosszú évek hagyománya szűnik meg jövőre, sajnos. A Magyar LoL TV percekkel ezelőtt jelentette be a szomorú hírt a saját Facebook oldalán. Elmondásuk szerint ez a Riot Games döntése volt és nem csak ránk, magyarokra vonatkozik.

Az eddigi évek során összesen 12 európai országban voltak helyi közvetítések az LCS meccsekről, a világbajnokságokról, MSI-okról és úgy minden Riot Games által rendezett versenyről. Így hazánkban a Magyar LoL TV felelt ezeknek az eseményeknek a közvetítéséért. A Riot viszont ebből a 12-ből 7 országgal, illetve az ott üzemelő közvetítő gárdákkal megszüntette a licence szerződését, elsősorban a kisebb országokban, így nálunk, Magyarországon is. Ennek a döntésnek az értelmében a 2019-es évben semmilyen Riot Games eseményről, senki nem adhat streamet magyar nyelven.

2012 óta üzemelt a Magyar LoL TV több néven is, először LCSHU-ként. A Magyar LoL TV alapjait PiercetheHeaven és az azóta lead observerként, a Riotnál dolgozó Arwyll tették le idehaza, és több évnyi munkával jutottak el oda, ahol most tart a történet. Később csatlakozott hozzájuk Darcigh, így nézett ki a felállás egészen 2014 végéig. 2015-ben csatlakozott egy újabb generáció Buci, Thanatos, NearNono és jó magam, Aioween személyében. Ezt követően később még kiegészült a gárda Zimerionnal, Livius-szal, Eddie-vel, Chiooval és Knaksszal.

Mint egykori LoL TV-s kommentátor, mélységesen elszomorít, hogy erre a döntésre jutott a Riot, –forrásaink szerint erőforrás spórolás céljából. Ezt azért sem igazán érteni, mivel cleanfeedre, vagyis a tiszta videóforrásra, (amin nincs kommentár...), jó eséllyel így is úgy is szükség lesz a fennmaradó országok miatt. Így felmerül a kérdés, hogy miért nem a plusz anyagokat és egyéb erőforrásokat vonták meg a projektből, de legalább meghagyva a lehetőségét annak, hogy anyanyelvünkön élvezhessük a mérkőzéseket, elvégre nem mindenki beszél folyékonyan angolul.

Emlékezzünk meg a szép pillanatokról, amiket ennek a színes gárdának köszönhetünk és reménykedjünk, hogy ha idővel is, de változni fog a helyzet.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!