Még a koreai profik sem tudnak szabadulni a Vas osztályból

Még a koreai profik sem tudnak szabadulni a Vas osztályból

Kivételesen nem a mi hibánk, ha friss fiókkal –minden igyekezetünk ellenére– a vas osztályba kerülünk.

Egyre több történet bukkan fel az interneten, hogy valami nagyon nincs rendben a ranked besorolók kapcsán. Ehhez hasonlót korábban már láttunk, amikor mindenkit kb bronzba dobott be, de akkortájt azért az ügyesebb játékosok, –ha nem is a győzelmeikkel arányosan–, de feljebb kerültek.

Ezúttal viszont nem ez a helyzet, legalább a jelek nagyon erre utalnak és egyelőre még nincs arról hivatalos közlemény, hogy csináltak volna bármit is az ügy érdekében. Hatalmas pánikba egyelőre még nem kell esni szerencsére, –a jelek szerint ez csak az új fiókokra vonatkozik. Ha már a szezonban volt rangsorolt eredményünk, az nem veszik el, legalábbis egyelőre. A rangsorolt osztályok lenullázása még odébb van. Viszont ha valaki most kezdene bele egy új fiókkal, mondjuk smurfölni szeretne, vagy csak most veti bele magát a játékba, arra lehet, hogy vár egy kellemetlen meglepetés a 10 besoroló után.

Az utóbbi napokban két koreai profi játékos is átköltözött már Észak-Amerikába. Egyikük az a CoreJJ, aki megnyerte a 2017-es világbajnokságot a Samsung Galaxy színeiben, Ruler támogatója volt. A másik pedig egy nagyon tehetséges dzsungeles, Rush. Ő megjárta már anno az NA LCS-t az LMQ, a Team Impulse és a Cloud9 színeiben is. Érdekesség még, hogy CoreJJ is játszott már itt, 2016-ban, akkor a Team Dignitast erősítette, akikkel elég semmilyen eredményt értek el, egy évvel később pedig világbajnok lett.

Rush egyelőre csak egy meccset játszott, az ugyan egy vereség lett, de a rendszer ideiglenesen azonnal a vas 4 osztályba sorolta őt, –ami egy kicsit azért vicces, tekintve, hogy mit is tud egyébként.

Ez még valahol elnézhető, nem volt épp a legjobb eredménye, vesztett is, –de ezek ellenére is kérdéses, hogy rögtön a legrosszabb osztályba kerüljön valaki. A Vas 4-et valahogy úgy képzelem el, hogy oda maximum 10 vereség után kerülhet az ember, nem azonnal.

Ezzel ellentétben CoreJJ nem csak egy meccset játszott le. Sőt mi több, ő végigjátszott több mint 100 darab 3 v 3 bot meccset, hogy minél előbb rankedezhessen érkezése után, a Riot ugyanis csak most hétfőn tud majd neki egy 30-as szintű fiókot adni. A besorolókat lejátszotta, ráadásul mind a 10 mérkőzését megnyerte. Az eredmény pedig alább látható.

Azt nem tudni, hogy hirtelen felindulásból emiatt, –vagy csak a Riottól megkapott fiók miatt–, de a klipben látható accountját azóta törölte teljes mértékben, nem is látni a statjait az OP.gg-n. Bizonyára megérte azt a rengeteg belefektetett órát, amit szintfarmolással töltött, ráadásul nem kevés XP boost is kellett. Számításaink szerint, hogy ilyen gyorsan elérje a 30-as szintet, nagyjából 70 dollárt költött rá, vagyis kicsit több mint 20 ezer forintot.

Remélhetőleg –mire eljön a visszaállítás ideje–, ezt a problémát megoldják.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!