Bénulás után sem adta fel, szájjal FIFA-zik ügyesen egy magyar játékos!

Bénulás után sem adta fel, szájjal FIFA-zik ügyesen egy magyar játékos!

12 éve már a balesetnek, de Zsolt kitartása, lelki ereje és életszeretete bátran mondhatom, hogy egyedülálló.

Fordult már elő velem nem egyszer, hogy valami rossz dolog ért és abban a pillanatban azt gondoltam ez a világ legnagyobb problémája. Napokig szarul éreztem magam és alig tudtam szabadulni a gondolattól. Ez a fajta frusztráció nagyon le tudja szívni az ember erejét. Aztán megismertem a 28 éves Virág Zsoltot, aki egy baleset során megbénult, és rájöttem tiszta hülye vagyok, amiért apróságokon idegeskedem.

Azért írtam le mindezt, mert ez a magyar fiatalember egészen elképesztő életutat járt be és olyan inspirációt jelent nekem, hogy azt nehéz szavakba önteni. Mégis szeretném veletek megosztani –az ő hozzájárulásával– a történetét, mert az a fajta erő, ami benne lakozik mindenki számára sokat jelenthet.

Négy évesen kezdett el szertornázni, egészen a válogatottig jutott, bejárta Európát és többszörös magyar bajnoknak mondhatja magát. Aztán 2007. március 25-én Makón minden megváltozott. Egy új elem bemutatása, mely egy másfeles szaltót foglalt magába, rosszul sikerült és az esést követően kiugrott a C6-os nyakcsigolyája és elszakadt a gerincvelője, –így azonnal lebénult. Ez az állapot immáron 12 éve tart, és ugyan karjait képes mozgatni, az ujjai és melltől lefelé teljesen mozgásképtelen. Azóta édesanyja ápolja, de elmondása szerint a barátai is kitartottak mellette és hatalmas segítséget nyújtanak neki.

Hogy miként kapcsolódik a FIFA-hoz az élete?

Már a baleset előtt is sokat játszott a szabadidejében, a FIFA pedig különleges helyet foglal el a szívében, szóval ez a hobbija mindezidáig megmaradt. Nem volt azonban egyszerű újra egyik kedvenc elfoglaltságát űzni a történtek után. Először laptopon próbálkozott, de ezzel nem volt képes teljes egészében irányítani a játékosokat. Jött az ötlet, hogy PS4-re kellene váltania, azonban a kontroller még nagyobb nehézséget okozott. Megfogni nem tudta, ezért interneten kutatta a megoldást. Talált egy átalakítót, ami a Cronusmax Pro névre hallgat (ezzel használni lehet egeret és billentyűzetet PS4-en) és ezáltal volt lehetősége konzolon is pörgetnie a FIFA-t. Ennek ellenére még mindig nem tudta úgy irányítani a játékosait, ahogyan azt szerette volna. Így jött az ötlet, hogy egy állványra rögzítsék a kontrollert a szája elé.


Csapatát is megosztotta velünk, már csak egy 90-es Salah hiányzik a tökéletes kezdőhöz

Ennek segítségével már minden irányba képes forogni a játékosokkal, a többit pedig a kisujjainak bütykével – miután ökölben van a keze– oldja meg a billentyűzeten. Három éve játszik így és azt kell mondjam, hogy én egészségesen nem tudok olyan ügyesen cselezni, mint ő. Sőt a legjobb eredménye egy WL alatt a Gold 3.

Elküldött egy videót is, melyben látható, hogy miként van lehetősége játszani - itt nem tudjátok lejátszani, kattintsatok rá a Watch on Facebook feliratra és átirányít titeket az eredeti videóra:

A szerkezetnek köszönhetően nem csak FIFA-t élvezheti, de más játékokba is bele vetheti magát. Twitchen szokott streamelni (bár mostanában nem tud annyit, amennyit szeretne, mert pihentetnie kell egy seb miatt a lábát), ezáltal inspirálna másokat, akik hasonló cipőben vannak, és persze mindenki más számára is. Hiszen nem szabad elfelejtenünk: soha ne adjuk fel! az alábbi csatornán ti is követhetitek őt:

Nézd meg 4LimbsParalyzed élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

Hiába ontja magából a Marvel és a DC a filmjeit, nem az ő alkotásaikban találjuk az igazi hősöket. Elég ha szétnézünk és észrevesszük, hogy köztünk élnek! Hálás vagyok Zsoltnak története megosztásáért, és hogy ennyi erőt ad, –nem csak nekem, de a közösségnek is!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!