Újra életben a hibrid Varus - Videó

Újra életben a hibrid Varus - Videó

Nehéz a Varus mainek helyzete: a hetente változó tárgyak és rúnák is csak megzavarják a még alig kialakult buildeket. Szerencsére a hibrid vonal még mindig elérhető!

Varus sosem volt a nagy népszerűségnek örvendő ADC-k sorában, sem a legerősebbekében, ahogy ezt jelenlegi 47%-os győzelmi és nem egész 2%-os választottsági aránya is tanúsítja. Voltak idők, amikor fel-feltűnt a listák felsőbb felében, de nem igazán jellemző rá a mindent elsöprő népszerűség. A Rageblade körüli korábbi változtatások sem tették egyértelműbbé helyzetét, –na, ez most megváltozni látszik!

Egy korábbi lelkes AP Varus használó Youtuber, Phy elhatározta, hogy új módot keres egyik régi kedvence visszahozására. Nem is kellett sokáig keresnie, mire rátalált egy egyszerre szórakoztató és hatékony buildre.
varus runes
Phy két verzióra esküszik, első a Rageblade, Nashor's Tooth plusz Rabadon hármasból álló core build, amihez általában egyéb defenzív AP tárgyak kerülnek kiegészítésként, vagy alternatívaként ott a BotRK + Rageblade duó szintén kiegészítő AP tárgyakkal.

Míg az első egy erős burst orientált opció, –amivel meglepően hamar tüntethetünk el több papír célpontot–, a második opció a Rageblade penetration statjaira épít, ami jól idomul a BotRK adta hatásokhoz. Phy elmondáa szerint mindkét opció három tárgynál válik igazán hatékonnyá, elég burst-ös, kitart a játék későbbi szakaszaira is, effektív tankok és ellenséges carryk ellen egyaránt. 

Ahogy az a videóból is kiderül, egy kicsit hasonlít egy korábbai Kai'Sa buildre. Egyetlen hátránya, hogy a Guinsoo továbbra is egy elég drága tárgynak minősül, és csak annak az építésével nem fogunk sokat elérni. Két tárgy után, a Nashor megszerzését követően már egész jó sebzéssel rendelkezünk, a plusz varázs és páncéltörés azért megteszi a dolgát, ráadásul a Nashor is plusz mágikus sebzést ad minden alaptámadásra, nem beszélve a W-nk passzív részéről, illetve a Guinsoo is mágikus sebzést ad alaptámadásainkra. Így ránézésre egy ADC vagyunk, de valójában embertelen mennyiségű mágikus sebzést okozunk. Ez az egyik változat, ezt végül kiegészíthetjük egy Rabadonnal, Banshee-vel, netán egy Zhonyaval.

A másik opció egy kissé hagyományosabb, de még mindig nem mondható AD buildnek. A tárgyak terén ugyan BotRK-val kezdünk, ezzel nehezebb ösvényeket túlélhetünk. A korábban említett varázstörés és páncéltörés ráadásul %-os, 12 egész pontosan, –így mindkét vonalat kisegíti. A BotRK után a Guinsoo tehát ugyanúgy kötelező és mivel az on-hit Varus egyébként is jól szuperál, megtámogatjuk mindezt egy Nashor's Tooth-al. Innentől megint az AP fele mozdulunk el, vagyis jöhet a Rabadon, végül pedig a Zhonya.

Az egészben a legszebb, hogy rúnák terén sem kell aggódni, mint a régi rendszerben. Mivel a legtöbb stat adaptív, így nem kell aggódnunk azért, hogy mit kapunk. Eleinte bizonyára AD fogja ütni a markunkat a rúnastatokból is, az Absolute Focus-ból és a Gathering Stormból is. Amint több AP-ra teszünk szert, miután a Guinsoo-t is megvettük és elkezdtünk AP tárgyakat venni, az adaptív statok is átváltanak AP-ra.

Ti mennyire ítélitek működőképesnek a buildet, vagy mit változtatnátok rajta?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!