Minden e-sport verseny nézettségét lenyomta az idei LoL VB!

Minden e-sport verseny nézettségét lenyomta az idei LoL VB!

Minden eddigi évet és más e-sportot is felülmúlt idén a League of Legends világbajnokság, nézettség terén.

Véget ért a 2018-as év a League of Legends szempontjából. Múlt hét végén lezajlott Las Vegas-ban az idei All Star gála –és ezzel együtt az utolsó Riot rendezvény– ebben az évben. Ahogy az lenni szokott a Riotnál, meg úgy nagyjából mindenkinél, decemberben szeretünk visszatekinteni az adott évre, hogy milyen eredményeket is értünk el. A Riot esetében el kell mondani, hogy a nézettség és a különböző események kapcsán nincs okuk a szégyenre.

Több eseménnyel kapcsolatban is közzétettek számokat és azt kell mondani, hogy minden esetben eléggé lenyűgözőek. Az idei MSI döntőre, melyet a kínai RNG nyert meg, több mint 60 millió egyedi néző volt kíváncsi; átlagosan 11 millióan követték az eseményeket és egy adott időben majdnem 20 millió ember nézte a mérkőzéseket. Összehasonlításképp: ez nagyjából Magyarország lakosságának kétszerese.

A VB-re idén két dal is készült; először a Rise jelent meg, majd később a POP/STARS. Mindkettő elsöprő sikert aratott a rajongók körében, –főleg a később megjelenő POP/STARS, melyet világszerte több mint 248 milliószor hallgattak már meg, felkerült a toplisták élére is és már sokan várják a folytatást. A Rise is szépen indult meg, de végül alulmaradt a csajbandával szemben, –jelenleg 143 millió fölött van a hallgatottsága.

Az idei világbajnokságon összesen 24 csapat vett részt, összesen 14 ligából. Ez 144 profi játékost jelent, több mint 30 nemzetből.

A meta is elég szépen alakult idén, több mint 90 karakter került kiválasztásra, ilyen szintű változatosságot még egyik VB-n sem láttunk, pedig a tavalyi VB óta csak 4 új hős jelent meg. Alább láthatjátok a leggyakrabban elhozott hősöket, illetve a legjobb győzelmi aránnyal rendelkezőket.

Összedíjazásban is abszolút rekord állt fel. A Riot Games alapból 2,25 millió dollárt ajánlott fel a világbajnokságra, a közösség pedig a vásárlásaival további 4,2 milliót tett hozzá, vagyis összesen 6,45 millió dollárért küzdöttek a csapatok!

És végül, de nem utolsó sorban: a Fnatic és Invictus Gaming közötti világbajnoki döntő lett a legnézettebb e-sport esemény, amit valaha láttunk. Játéktól függetlenül is abszolút rekordot állított fel, ugyanis hajszál híján 100 millió egyedi néző csatlakozott be a meccsekre, egy időben maximum 44 millióan voltak, az átlag nézettsége a döntőnek pedig 19,6 millió volt.

Ezek hatalmas számok, főleg annak figyelembe vételével, hogy Kínát leszámítva az összes régió együtt sem teszi ki a 100 millió regisztrált fiókot és ebből még lejönnek az inaktív játékosok. Ilyen számok mellett talán bátran kijelenthetjük: van még "pár" év ebben a játékban.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!