Zed reworkkel viccelődik egy Rioter, de tényleg csak poén?

Zed reworkkel viccelődik egy Rioter, de tényleg csak poén?

Egyelőre úgy tűnik, hogy még nem teljesen komoly a dolog, de nem ez lenne az első és jó eséllyel az utolsó sem, hogy egy poénból komoly dolog készül a Riotnál.

Riot Blaustoise a játékon belüli adatok kezeléséért felel, így elég sok mindenre van rálátása. Tőle érkezett egy érdekes tweet a napokban, ami egy esetleges Zed reworkre utalt. Persze a megfogalmazás, meg az egésznek a tálalása elég poénosra sikerült, látszik, hogy leginkább trollkodni akart, vagy mégsem? Ha létezik troll kiadó a világon, az bizonyára a Riot Games, akik rengetegszer poénkodnak sok mindennel, aztán azokból a poénokból bizonyos dolgokat meg is valósítanak hatalmas meglepetéseket okozva ezzel. 

Továbbra sem mondom, hogy ezt készpénznek lehet venni, főleg ebben a formában, hogy nő lesz belőle, vagy hogy az ultija resetelődik, ha megöl valakit, de ha már felmerült a téma, belegondoltunk, hogy ha valóban érkezne egy Zed rework, akkor mely részeire férne rá egy kis frissítés? Zed 2012-ben jelent meg és az utolsó nagyobb változás inkább egy nerf volt a 6.22-es patch-ben, ahol a W-jéről elvették a bónusz AD-t, cserébe az ultijával levadászott ellenfelei AD-jának egy részét lopja el, de ez nem adódik össze. Szóval mivel lehetne neki segíteni?

A passzívja nem túl izgalmas jelenleg, 50% HP alatt plusz %-os sebzést biztosít, de ha már Zed az árnyakból és az árnyakkal operálva vadássza le ellenfeleit, lehetne erősíteni pár képességét plusz sebzéssel, de ez a bónusz csak az árnyékok által elsütött képességekre vonatkozna.

A shurikenjeit is fel lehetne kicsi turbózni, melyeket leginkább eleinte farmolás és cserékre használ, utóbbit a távolsági matchupokban. Ha az árnyékunkat is használjuk, akkor nyilván több shurikennel is eltalálhatjuk ellenfelünket, de ezen felül semmilyen plusz mechanika nincs benne. Ez a változtatás leginkább az ügyes Zedeket helyezné előnybe, de ha úgy találnánk el az ellenfelünket, hogy a két, vagy akár három shuriken nagyjából egy időben éri el az ellenfelet, akkor némi bónusz sebzést osztunk ki ezzel.

Zed egyik legnagyobb gyengéje továbbra is a W-jére, vagyis az árnyékklónjaira való hagyatkozása. Ezt maxoljuk utoljára és alapból 22 másodperces CD van rajta, ami nem kevés. Ha ez épp nem elérhető, akkor ennyi ideje van egy dzsungelesnek, hogy megbüntessen érte és ha ultink sincs, meg is fog. Ugyan az E képességünk találata hősökre csökkenti az árnyék CD-jét, ezt ki lehetne egészíteni azzal, hogy akár a shurikeneket is beleszámolja. Minden E találat jelenleg 2 másodperccel csökkenti a CD-t, hogy ez ne legyen túl erős, minden E és Q találat 1,5 másodperccel csökkenthetné, így maximum 6 másodpercet kapnánk vissza a mostani 4 helyett.

Sokan elfelejtik, de Zed CC-vel is rendelkezik, az E-je ugyanis lassít. Első szinten 20%-kal, ötödiken pedig 40%-kal. Ha két E-vel is betalálunk az árnyékunknak köszönhetően, akkor ez a lassítás megnő még a felével, vagyis maximum 60%-ról beszélünk. A probléma ezzel viszont az, hogy bár az erősebb lassítást megkapjuk, a sebzés változatlan marad, vagyis csak egy forrásból szenvedi el az ellenfél, így nem igazán ösztönöz arra, hogy ezt is használva közelről harcoljunk. Ha némi sebzést adna a második találat is, vagy valamilyen más hatást, ami számunkra pozitív, akkor talán több Zed játékos vállalna nagyobb kockázatokat vele.

Végezetül itt van még az ultija, ami a játék egyik legmenőbb képessége, hiszel akár el is sétálhatunk a célponttól, mint a filmekben, majd egy kis hatásszünet után a sebzés berobban. Talán ez az a képessége, ami teljesen rendben van működését tekintve, igaz az árnyékklónok kiemelésére itt is ki lehetne találni valamit, mondjuk az ulti idejére Zed megkaphatná az egyébként csak árnyékoknak járó bónuszsebzést, nyilván kompenzálva máshol ezért, hogy ne one shotoljon mindenkit.

Mit gondoltok, ráférne egy frissítés már Zedre?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.