Fenntartásokkal kezeljétek a GameSessions ingyenes játékait!

Fenntartásokkal kezeljétek a GameSessions ingyenes játékait!

Ingyenes játékokkal dobál meg minket a GameSessions, –de tényleg nem fizetünk semmit cserében?

A GameSessions oldala 2014-ben indult hódító útjára a Bradfordi Egyetem falai között. A fejlesztők célja a demó verziók feltámasztása, a Steam kliensének asszisztálása mellett. Az egészet úgy kell elképzelni, mint egy gyűjtőoldalt, ahol a teljes verziós címek első fél-egy órájában elmerülhetünk és utána eldönthetjük, hogy akarunk-e azzal a címmel játszani a továbbiakban is. A kipróbálás teljesen ingyenes, a továbbiakért fizetnünk kell. Miután a teljes verzió árát kivettük a virtuális pénztárcánkból, már mehetünk is a Steamre és telepíthetjük a játékot. Ez eddig nem is lenne probléma, de a GameSessions ennél többet akar adni és kapni is.

Ingyenes játékok

Milyen jól hangzik, hogy mindössze öt perc játék után, máris megkaptuk a teljes verzióját a programnak. A Sniper Elite III, a Ryse: Son of Rome és a Grid csak néhány nagyobb név, amikre a GameSessions kifüggesztette az "ingyen elvihető" cédulát. Jelenleg is fut a Sniper Elite III sokadik akciója, de nem minden van úgy, mint a mesékben.

Mi adunk, te adsz

Hiába nem kell fizetnünk semmit a játékért, ez nem jelenti azt, hogy ne követelne tőlünk valamit a GameSessions. Az indítás után rögtön reklámok fogadnak minket, amiktől lehetetlenség szabadulni. Periodikusan felvillannak az értékelést követelő bannerek, üzenetekkel bombáznak a szponzorok, a játék bezárása után is öt másodpercig muszáj néznünk a hirdetést, de az sem mellékes, hogy hiába játszottunk a szükséges ideig, ameddig nem néztük meg a szponzorvideót nem férhetünk hozzá a "teljes verzióhoz".

Lebutított változat

Mivel saját launchere van a GameSessionsnek ezért a multiplayerről és az online módokról azonnal le is mondhatunk. Ezek kikerültek az ingyenes játékokból, cserében rengeteg probléma merül fel a letöltés során, ami egyébként piszok lassú, utána a telepítés is néha összeomlik, de azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a játék felbontása is össze-vissza ugrál és nem lehet rendesen beállítani. Ez utóbbi a Gridnél volt probléma, amire a GameSessions alkalmazottja sem tudott megfelelő megoldással szolgálni.

Mivel fizetünk?

Ha összegezni kéne az ingyenességet, akkor elég rosszul mutatna a bizonyítványban. A felhasználóknak kötelező az összes reklámvideót végignézni, a felugró ablakokat eltűrni a játékon belül, sőt arról is le kell mondaniuk, hogy a társaikkal játszanak az online térben. Emellett a kliens bugos, a letöltés lassú és optimalizálatlan az egész. Az adatainkat is felhasználhatja a GameSessions, sőt arról is keringenek pletykák, hogy egyéb adatbányász funkciókat is építettek a launcherbe, de ezeket a híreszteléseket természetesen cáfolja a GameSessiosn.

Döntsétek el ti, hogy megéri-e nektek ilyen feltételek mellett használni a GameSessions játékait, weboldalát és launcherét. Én azt mondom, inkább csapjatok le az Epic Games Store-ban az ingyenes Subnauticára!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.