A Riot Games befektetőként száll be a Minecraft világba

A Riot Games befektetőként száll be a Minecraft világba

A Riot Games befektet a Hypixel nevű játékfejlesztő stúdióba, hogy egy Minecraft technológiájú játékot készítsenek.

Nem egyszer és nem kétszer említettük, hogy a Riot Games már dolgozik a második játékán. Ezúttal is ez a helyzet és most még azt is látni, hogy pontosan min, –de nem mint Riot Games, egyedül. Ehelyett a Hypixel nevű stúdióba fektetnek most pénzt, ami a Hytale nevű játékot fejleszti. Ez egy open-world RPG játék lesz, hasonlóan kockaelemekből felépítve, mint a Minecraft.

Ha valaki esetleg nem tudná, mi az a Hypixel: ez lényegében egy Minecraft szerverből kinőtt cég. Természetesen nem attól emelkedtek ki a tömegből, hogy megnyomták az On gombot és kész. A szerverük már 2013 óta fut és jelenleg ezen van a legnagyobb Minecraft közösség a világon, illetve maga a szerver is hatalmas. Egy ekkora méretnél azért már bőven lehet anyagiakról is beszélni, és bizonyára ezt a lehetőséget megragadva kezdték el fejleszteni saját játékukat három évvel ezelőtt. Ebből nőtte ki magát a fentebb említett Hypixel Studiós, mely most a Hytale-en dolgozik.

"A Hypixel Studios megalapítása egy hatalmas lépés volt a csapatunk számára és nem jöhetett volna létre a Riot Games és a tanácsokkal bombázó befektetői csoportunk nélkül. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy sikerült olyan kapcsolatok építenünk, amik nem csak az alapításhoz szükséges tőkét is előteremtették, de folyamatosan tanácsokkal és meglátásokkal lát el minket, hogy mi is lenne fontos a Hytale számára, hogy az a lehető legjobb legyen." Ezt Collins-Lflamme nyilatkozta, a Hypixel szerver egyik alapítója.

És hogy mit is fejleszt konkrétan a cég? Ezt alább láthatjátok.

Ahogy az a videóból is kiderül, egy igencsak változatos és látványos világot terveznek, tele minijátékokkal, versengésekkel, mágiával, moddolással, –sőt, még a saját filmünket is leforgathatjuk akár. Természetesen a kötelező kockák és az építés sem maradhat ki a dologból. A fejlesztőgárda még 2016-ban környékezte meg először a Riot Games-t, hogy tanácsot kérjenek tőlük. Egy stúdiót szerettek volna egy olyan játék fejlesztésére, ami lényegében egy másik moddolása. Nem véletlen a megkeresés, hiszen a League of Legends is a Warcraft III DotA modjának az utódterméke, amiből a Riot elég szépen megél azóta.

Végül nem csak tanácsot kaptak a Riottól, hanem egy befektető partnert is, –szóval az anyagi résszel valószínűleg nem lesznek gondok. Ti belevágnátok újra egy Minecraft szerű világba?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.