Az év meccsét hozta a decemberi FUT Champions Cup

Az év meccsét hozta a decemberi FUT Champions Cup

Msdossary történelmet írt győzelmével, –ez a diadal azonban nem volt olyan könnyű, mint amilyennek elsőre látszik.

A FIFA 19 Global Series legutóbbi versenye szenzációs összecsapásokat eredményezett. A két konzol döntője az utolsó pillanatokban dőlt el, a fináléban Mosaad "Msdossary" Aldossary bizonyult újfent a legjobbnak, ezzel a harmadik FIFA Majorét is meg tudta nyerni.

Xbox One

Pénteken Rogue Msdossary és F2Tekkz is könnyedén jutott a rájátszásba a svájci körök után a londoni Gfinity Arénában a FUT Champions Cup decemberi Major rendezvényén. A playoffban Msdossary Xx Brenner 7 Xx-et győzte le, majd utána The Royal-t is kiejtette, míg F2Tekkz M10 Resenden-t fektette két vállra, a következő körben pedig a PSG ászát, DaXe-t verte meg.

F2Tekkz és Msdossary konzol fináléját az EA Sports az év legjobb mérkőzésének nevezte. Az első meccsen Msdossary nyert egy szoros csatát követően 2-1-re. A visszavágón a fiatal brit került előnybe a brazil Ronaldonak köszönhetően. A második félidő hajrájában egy parádés összjáték végén újfent betalált, csak most Pelével. A szaúdi e-sportoló egy bomba kapufával tudott csak válaszolni és egyre inkább szorította őt az idő. Egészen a 86. percig kellett várni a szépítésre, mellyel egyébként a hosszabbítást is kiharcolta. A 112. percben jött a mindent eldöntő találat, Ferdinanddal F2Tekkz kénytelen volt becsúszni a bal oldalt robogó Pelével szemben, így szabadrúgás következett. Gullit tekerését Eusébió a védőit megelőzve a kapu jobb oldalába, Msdossaryt pedig a fináléba fejelte. A novemberi FUT Champions Cup aranyérmese, F2Tekkz a mérkőzést követően megölelte ellenfelét és gratulált neki.

Msdossary 4:3 F2Tekkz

PS4

A másik konzolon szintén nem babra ment a játék. Nicolas99fc MoAubaval küzdött egy óriásit. Az első találkozón a németek reménysége győzött 3-1-re egy elég meggyőző teljesítmény után. A második meccsen azonban Nicolas99fc összekapta magát és egy hihetetlen feltámadást produkált, tulajdonképpen futószalagon alakította ki a helyzeteket és a találatok is jöttek. MoAuba kétgólos hátrányban még tudott szépíteni, viszont ezt követően már nem rajta múltak az események. Az argentin mindent elsöprő erővel ment előre, a 93. percben ennek meg is lett az eredménye, egy kontra végén Neymarral eldöntötte a párharcot és a fináléba jutott.

Nicolas99fc 6:5 MoAuba

Döntő

Nagyon sima végeredmény született, habár jól indult a találkozó Nicolas99fc számára, hiszen még vezetett is riválisa ellen, végül Msdossary kiütéses győzelmet aratott. Amint azt a FUT 19 Bajnokok Ligája egyik kommentárja is megjegyezte, Msdossary különösen jól játszik Londonban. Augusztusban megnyerte a FIFA eWorld Cup aranyérmét, amikor legyőzte Stefano "StefanoPinna" Pinna-t. A trófea mellett begyűjtött akkor 250,000 dollárt is. Különösen jól érzi tehát magát Angliában és ezzel a diadallal egy rendkívül sikeres évet zárt. Nem csak azért, mert egy ez volt a második nagy győzeleme 2018-ban, de ezen a hétvégén történelmet is írt. Msdossary lett az első profi FIFA játékos, aki FIFA 17-ben, FIFA 18-ban és FIFA 19-ben is Majort tudott nyerni.

Msdossary 8-3 Nicolas99fc

A első hely nem csak egy szép kupát, hanem egy kisebb pénznyereményt, valamint 1,500 kvalifikációs pontot jelent a következő nyáron megrendezendő eWorld vb fináléjára.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!