Hatalmas fociünnep kerekedett a dán eSuperliga FIFA19 döntőjéből!

Hatalmas fociünnep kerekedett a dán eSuperliga FIFA19 döntőjéből!

A versenyben résztvevő klubok 38 ezer fontért küzdöttek meg és ez a rendezvény egy selejtezőt jelentett a FIFA eWorld Cup döntőjére, melyet jövőre rendeznek majd.

Minden eSuperligaban résztvevő együttesnek legalább két FIFA játékossal kellett neveznie, mondanom sem kell, hogy a dán profi labdarúgó bajnokság klubjainak színeiben. A rendezvény egyik kommentátora, Brandon Smith szinte meghatódott a nézőtéren látottaktól, ugyanis már-már egy hagyományos labdarúgó mérkőzés hangulatát idézte a csarnok, akárcsak a V4-en tavasszal:

Az EA Sports és a Dán Labdarúgó Szövetség közös megegyezéséből elindult bajnokság fináléjába a Brondby IF (Dingo, Fredberg) és a Vejle Boldklub (Esser, LordHjorth) jutott, és már az első összecsapás parázs és szoros mérkőzést hozott:

Dingo 1-1 Esser
tizenegyesekkel: 3-2

A rendes játékidőben egy-egy találatot szerzett mindkét fél, és aztán a hosszabbításban sem sikerült eldönteniük a finálé nyitómérkőzését. Jöhettek a büntetők. Mind a két játékos hibázott az első körben, aztán a második és harmadik rúgásnál Dingo higgadtabb volt, míg ellenfele egy gól mellett újra rosszul rúgott egy büntetőt. 3-2es vezetésnél, úgy hogy már csak egyetlen tizenegyes volt hátra az ötből, Dingó elvétette, viszont ezt a helyzetet Esser nem tudta kihasználni és megint hibázott.

Fredberg vs LordHjorth

Az egymás elleni mérkőzésen előbb Hjorth szerzett vezetést az első félidőben, amire még sikerült Fredbergnek válaszolnia, de nem sokkal rá a Vejle játékosa újra mattolta ellenfelét. Változás nem történt, így a 2-1-es végeredménnyel a Vejle Boldklub kiegyenlítette a párharc állását.

Fredberg 4-2 LordHjorth

A mindent eldöntő harmadik találkozón igazi gólzáport láthatott a közönség, az első félidőben Fredberg már 3-1-re is vezetett, aztán Hjorth ugyan egy újabb találattal felzárkozótt, de a végén a Brondby csapata örülhetett.

A mérkőzések összefoglalóját alább megtekinthetitek:

A dán e-sport liga abszolút bajnoka 9-7-es összesítéssel a Brondby IF lett.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!