Mi történt az Essence Reaverrel?

Mi történt az Essence Reaverrel?

Az Essence Reaver átalakítása már jó ideje megtörtént, de elérte-e a kívánt hatást? A legtöbbek szerint nem.

Az Essence Reaver (Esszenciamartalóc) eredetileg az ADC tárgyak reworkjeinek keretében készült el, de mégsem látni sokukon.

Miért volt rá szükség?

A rework bejelentésekor kiadott hivatalos magyarázat szerint, az új ER a critre építő buildeket volt hivatott részben leváltani. Ilyen újonnan támogatott játékstílus egy Draven snowball erősítése vagy a sűrűbb képességhasználat támogatása, például Lucian esetében. Az ER egy 'standalone' azaz egyedül is jól használható tárgyként lett beharangozva, lényegében egy új core item. A fejlesztők szerint azok a játékosok és hősök tudják majd kihasználni, akik szeretik kombinálni az alaptámadásokat és képességeket, –anélkül, hogy a kevesebb aa miatt megéreznék a crit esély hiányát.

Mit is tud?

Az új ER +75 AD-t és alapból 20% töltési idő csökkentést ad használójának. Azonban ami igazán számít, az az egyedi passzív, az Essence Flare (Esszencialáng), amit a végső képesség elsütés utáni első alaptámadás aktivál, hat másodpercre. A hatás ideje alatt +50% támadási sebességet biztosít, és minden alaptámadás visszatölti a fennmaradó töltési időnk 20%-át (kivétel végső képesség).
lol essence reaver

A rework és eredménye

Az eredmény? Nem egészen a várt. A beharangozott új játékstílus változás nem történt meg, a crit továbbra is kifizetődő maradt, a Stormrazor kötelező item lett, főleg a változtatások kijövetelekor. Azonban az ER csak nem akart betörni a bot piacra. Se Lucian, se Ashe, se Sivir nem látták akkora hasznát, mint azt szerették volna. Helyette azonban megtalálta máshol a helyét, a top berkeiben. Az ígéretek szerint az új tárgyak használata és hatása monitorozás alatt marad a kijövetel után, mégis a mai napig semmi változás vagy közlemény nem érkezett a helyzetet illetően.

Hogy kin igazán opresszív a jelenlegi ER?

Egy ER-t használó Jax a hatás ideje alatt lényegében végig használni tudja E képességét.

Renekton kábítása hasonló módon elérhető a harc szinte teljes ideje alatt. Rajta a tárgy mana előnyei értelmetlenek, de így is megéri megvásárolni.

Fiora következmények nélkül használhat Q-t a harc alatt.

De kifizetődő lehet még Yin, Camille-on, Tryndamere-en vagy Trundle-ön, akik szintén nem a célközönség voltak.

A tárgy még csak nem is nekik lett kitalálva, mégis működik. A probléma ezzel, hogy a maradék taktikai érzés szükségletét is elveszi, –legalábbis arra a hat hosszú másodpercre–, tenni ellene pedig nem lehet. A legnagyobb counter az, ha vagy egymás ellen állítjuk a két ER-es hőst, vagy elszaladunk a hatás lejártáig. Ez a hatás nem egy "NO CD!!" címkezdetű YouTube videót eredményezett, meglepően rövid idő alatt.

Hogy a Riot mekkorának értékeli a problémát, nem tudni, se azt hogy terveznek-e valami változtatást.

Szerintetek sem a tervezett szerint sült el az átalakítás? Ti melyiken tartjátok a legerősebbnek?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!