Milyen képességekkel rendelkezne a te álomhősöd?

Milyen képességekkel rendelkezne a te álomhősöd?

Más játékokban már láttunk erre példát, a te álomhősöd hogyan nézne ki a LoL-ban?

Érdekes koncepcióval találkoztam a napokban: felmerült egy kérdés, hogy vajon hogyan nézne ki egy álomhős, akinek olyan skilleket választunk, amilyeneket csak akarunk. Jelenleg 142 karakter található a játékban, –vagyis nagyjából ennyi képességből választhatunk összesen 5 helyre–, mivel mindenki rendelkezik egy passzívval és legalább négy különálló képességgel. 

Egyből beindult a szerkesztőségen belül, hogy ki milyen képességeket építene össze. Egyébként a játékmód ötlete nem teljesen idegen, a DotA2-ben jelenleg is van ilyenre lehetőség. Bizonyos megkötések ugyan vannak, 11 hőst és 21 képességet nem választhatunk ugyan, de azon felül úgy válogatjuk össze a képességeket, ahogyan épp a kedvünk tartja. A játékmód Ability Draft néven fut. Talán idővel egyszer a League of Legends-en belül is lesz ilyen játékmód, hiszen a Riot Games láthatóan nyitott a kísérletezgetésre, a Nexus Blitz és a különféle rotáló játékmódok is erről árulkodnak.

Korlátozásokat mi nem nagyon alkalmaztunk, mivel csak elméleti szinten beszéltünk erről, mindenesetre a legtöbb LoL-ozó szerkesztő megálmodta a hősét. Az egyetlen kikötés az volt, hogy az adott képességeknek a helyükön kell maradnia, vagyis ultiból egyet választhattunk, E képességre is csak E betűn lévő képesség mehet, egy passzív és így tovább. Nézzük miket sikerült alkotni!

Ben egy igazi DoT (Damage over time) szörnyeget alkotott. Brand passzívját választotta, hogy alapból minden képessége sebezzen idővel. Q-ként Cassio Q-ját választotta ez mozgási sebességet és mérgező sebzést is ad. W-ként Fizzét nézte ki, mely szintén dotot ad és last hitelni is lehet vele. E képességként nem maradhatott ki Malzahar point and click E varázslatát szemelte ki és az egészet megspékelte egy Mordekaiser ultival. Leburstölni nem fog ugyan, de az biztos, hogy elég egyszer ránk néznie; sokáig érezni fogjuk a hatását.

Heldeus elmondása szerint egy csiszi-csuszi kiidegelő karaktert alkotott, melynek leginkább a mozgékonysága és menekülése verheti ki a biztosítékot. A meglepetés erejével az MF passzív csaphat nagyokat. A Lee Sin Q-val szinte bármire rá tud ugrani, ha pedig bajba kerülne, akkor LeBlanc W-jével nem csak oda, de vissza is ugorhat bárhonnan. Ha mindez nem lenne elég, ehhez jön még Fizz E-je, a botra ugrás, így még sebzéseket is ki tud kerülni. A sebzés sem maradhat el, –természetesen mozgékonysággal párosulva–, így Malphite ultija tökéletes kiegészítés.

Loemifar egy bitang ADC-t alkotott. Caitlyn alaptámadási hatótávjával rendelkezne, ez egészülne ki Tristana passzívjával, hogy még messzebb tudjon lőni. A hatótávból sosem elég, Jinx Q-ja támadási sebességet, vagy igény esetén még több hatótávot. A miniontakarítás fontos, itt jön a képbe Sivir W-je a pattogó lövedékekkel, a biztonságot pedig Ezreal E-je biztosítja. És ha mindez nem lenne elég, hogy tisztes távolságból osszuk ki a rengeteg sebzést, Twitch ultija még több hatótávot adna plusz sebzés mellett.

Gáspár, a grafikusunk a sebességre esküszik, bemutatjuk a Fast Boi-t. Cassiopeia cipő nélkül is kap mozgási sebességet, de itt ez a cipő mellé menne. Q-ként Rammus gurulását választotta, hogy fénysebességgel robbanjon be a harcokba. A Teemo W-vel még gyorsabban tudna sprintelni, –és ha vágtázni is kell mellé, akkor Hecarim E-je a nyerő. A globális jelenlét és a folyamatos mozgás is fontos, erre pedig a Quinn ultinál jobbat keresve sem találnánk.

Én egy abszolút skálázódó hőst álmodtam meg, ami a játék elején nem túl erős, na de a végén... Vladimir passzívjával kezdtem, ami a HP-ból AP-t, az AP-ból HP-t ad. A kulcsszó a végtelenség, így Veigar Q-val indítok, amivel folyamatosan AP-t kapok, a passzívra játszva pedig W-ként Sionét választottam mely pajzsot és a végtelenségig növő HP-t ad. Némi mozgékonyság is kell, meg amúgy is tankos leszek, így Gragas E-jét választottam kezdeményezésként. Végezetül, –tekintettel a szinte végtelen AP-ra–, a Karthus ulti tűnt célszerűnek a végére.

A te álomhősöd hogyan nézne ki?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!