A Bundesliga jelenlegi assziszt királyájára ráfér az erősítés a Winter upgrade alatt

A Bundesliga jelenlegi assziszt királyájára ráfér az erősítés a Winter upgrade alatt

A 2018/19-es szezonban az eddig 16 forduló alatt nyolcszor szolgálta ki csapattársait, a játékban azonban –passzolás terén– elég botlábúnak tűnik.

Sébastien Haller neve lehet, hogy sokaknak ismeretlenül cseng, de valószínűleg vannak olyanok is, akik tudják kiről van szó. A 24 éves francia játékos, korábban az Auxerreben és az FC Utrechtben is futballozott, 2017-től az Eintracht Frankfurt szolgálatában áll. Ez az idénye eddig elég káprázatosra sikeredett. Mind a 16 fordulóban pályára lépett, ebből 14-szer kezdőként, és 9 gólnál, valamint 8 gólpassznál jár.

A 8 assziszt egyelőre azt is jelenti számára, hogy vezeti a Bundesliga legtöbb gólpasszát jegyző játékosainak listáját Florian Neuhaus és Jadon Sancho (7-7) előtt. Olyannyira kiemelkedő teljesítményt nyújtott, hogy novemberben a liga legjobb futballistáinak jelöltjei közé is bekerült.

A FIFA19-es közösségben kialakult már egy kisebb-nagyobb rajongótábora, mert szerintük egy nagyon jó kis kártyáról van szó, hasznos tagja a csapatnak, ha úgy döntünk a kezdőnkbe pakoljuk. Viszont a statisztikáit elnézve a passzolási értékei elég gyászosra sikerültek. Ezeket meglátva aligha gondolnánk, hogy egyelőre ő viszi a prímet a Bundesligában.

Ezek után valószínűleg –pláne ha tartja a formáját– egy kellemes erősítésre számíthatunk (a lapját illetően) a Winter Upgrade alatt.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!