Három magyar csapattal indul januártól negyedjére az EBL!

Három magyar csapattal indul januártól negyedjére az EBL!

Január elején indul az EBL negyedik szezonja, amiben három magyar csapat is érintett lesz!

Az Esports Balkan League már negyedik szezonját kezdi meg jövőre. A több országot felölelő torna számos izgalmas pillanattal ajándékozott meg minket. A harmadik szezonban például a WiLD egész közel került ahhoz, hogy akár az EU Masters-en is szerepeljen, hiszen az alapszakasz során jól teljesítettek egy darabig, de a végére a többi csapat beérte és le is hagyta őket végül. A THR meg a RIFT Esports pedig megtartotta szereplési jogát a versenyen, így ha csak nem döntenek másképp, akkor a jövőre is lehet helyük.

Az egész szezon egy kvalifikációs tornával indul, mivel két hely minden szezon előtt kiadó. Ezúttal a Neronity és a KlikTech került a tabella legaljára, így nekik előbb bizonyítaniuk kell, ha maradni szeretnének. Erre január elején egy nyitott, majd azt követően egy zárt selejtező során lesz lehetőségük. A nyitott verzió január 5-én, míg a zárt január 8-9-én lesz megtartva. A zárt kvalinak a rájátszása január 12, a promóciós torna, –ahol végül is eldől, hogy a két kvalinyertes csapat mit tud tenni a két helyét védő gárdával szemben–, erre január 12-13-án kerül sor.

Ha megvan a két győztese az egész folyamatnak, akkor végleges lesz a mezőny az alapszakaszra, ami január 28-tól egészen március 30-ig tart majd, az elődöntőket március 23-24-én tartják, míg a nagy döntőt március 30-án. Ha bárki jelentkezni szeretne a nyílt kvalifikációra, az megteheti ezen a linken. A hazai profi csapatoknak, akik részt vesznek az MNEB-en is ez egy tökéletes plusz gyakorlási lehetőség, ráadásul nem is ütközik a két torna, mivel a meccsnapok az alapszakasz alatt hétfőn és csütörtökön vannak, míg az MNEB kedd és szerda.

Az előbb említett nyílt kvalifikációra akárhány csapat jelentkezhet, a formátum Bo1 lesz, kivéve az elődöntőket és a döntőt, ami Bo3, illetve végig egyenes kiesés van.

A zárt kvalifikációban oda-vissza találkozók lesznek Bo1-ben. A két legjobb csapat mehet tovább a rájátszásba és bekerülnek a végső kvalifikáló stádiumba.

Végezetül pedig a döntő az alábbiak szerint zajlik majd. Bo3-as két ágas rendszer lesz, míg az alsó és felső ági döntők Bo5-ben történik.

A minimum korhatár a jelentkezéshez 16 év, ezt január 20-a előtt be kell töltse minden játékos. Nem ez az egyetlen kritérium természetesen a teljes szabályrendszert ennek a linknek a végén találjátok pontokba szedve.

Ha nem is jut be új magyar csapat, még akkor is érdemes követni a versenyt, hiszen 3 magyar eredetű csapat már mindenképpen szerepelni fog a RIFT Esports, a Team Horizon Reapers és a WiLD by Lagerdere Sports-nak köszönhetően! A közvetítésről és annak részleteiről pedig hamarosan írni fogunk, de azt már most szinte biztosan ki tudjuk jelenteni, hogy nem maradunk magyar közvetítés nélkül!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.