"Az MNEB előtt nem tudtunk volna felsorolni 8 csapatot"

Ismerjétek meg az MNEB LoL szezonjának egyik magabiztos csapatát, a Team Plague-et!

A Team Plague 2017-ben alapult, eredetileg a MEB második szezonjára. Azóta sokat változott a csapat felállása, jelenleg pedig egy egész veterán felállással kvalifikáltak a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonjára. A felső ösvényen a sok csapatot megjárt Frather található, a dzsungelben Malacko, miden a leginkább THR-ből ismert Sk1nzor, lövészként Dand3r és támogatója pedig szintén egy "öreg" veterán, Geller. Eredetileg Frennával indult újra a LoL csapat, de később a már említett Dand3r vette át a helyét.

Gács "Bengac" Bence és Malacko válaszolt a kérdéseinkre.

A Team Plague már több versenyen részt vett, többek közt a MEB-en, de most új felállással rendelkeztek. Mennyire éreztétek nehéznek a bejutást?

Bengac: Őszintén szólva az MNEB előtt nem tudtunk volna felsorolni 8 csapatot, nem éreztük veszélyben a bejutásunkat.

Malacko: Véleményem szerint a bejutás nem volt nehéz, –főleg, hogy a selejtezőn megvertük a “legerősebb” csapatot.

Ti vagytok, illetve voltatok azon kevés magyar csapatok egyike, akik alkalmaztok edzőt. Idehaza ez még mindig egy ritka jelenség, mekkora előnyt jelenthet egy edző?

Bengac: Egy edző sok esetben tud a csapat hasznára válni, de ez csak hosszú távon jön ki, egy ilyen ligában tud segíteni a nehezebb ellenfeleknél.

Malacko: Szerintem hasznos tud lenni főleg a Pick/Ban részében.

A felállásotokat elnézve, több veterán is van a csapatban. Ez inkább előny, vagy hátrány szerintetek?

Malacko: Nekem ez az első komolyabb csapatom, szerintem az, hogy több “veterán” játékos van nem fog problémát jelenteni az MNEB alatt, de majd solo carryzem a meccseket.

Bengac: Egy offline versenyen számíthat, ha már voltak ilyen szituációban, de egy ilyen online ligában ez sajnos nem kecsegtet előnnyel. Mondjuk hála az égnek hátránnyal sem. Fun fact, hogy az egyetlen EUW masteresünk még csak nem is veterán.

Többen szkeptikusak még az MNEB-bel kapcsolatban és a MEB-hez hasonlítják, ami jó kezdeményezés volt, de túl ritkán. Vártok komolyabb változást a hazai LoL életében az MNEB hatására?

Bengac: Az egyetlen hatás, ami hiányzik a hazai LoL életében, hogy azok az emberek is nézzék a meccseket, akik nem játszanak. Ha ki tudna alakulni egy aktív hazai MNEB követő tábor, azzal nyernénk a legtöbbet.

Malacko: Jó lenne ha ennek hatására fellendülne a magyar e-sport, mivel ez még több lehetőséget adna a játékosoknak, hogy aki szeretné, teljes időben ezt csinálja.

Mit gondoltok a mezőnyről magáról? Megvannak az “öreg” csapatok, illetve vannak frissebbek is. Ki okozhatja jövőre a legnagyobb meglepetést, és miért?

Bengac: Mi tudjuk a legnagyobb meglepetést okozni. Senki sem tudja, hogy meg tudjuk verni az összes csapatot, csak mi. Amikor ez kiderül, az lesz ám a meglepetés. Vagy hogyha a Cutler Shark Dragon megnyeri az MNEB-et. Az is meglepő lenne.

Malacko: Lehetnek meglepetések, de igazából az fog véglegesen dönteni, hogy ki gyakorol többet.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 



Kövess Minket!