Minden, amit eddig tudunk a Halo Infinite-ről

Minden, amit eddig tudunk a Halo Infinite-ről

A Microsoft úgy néz ki, hogy kezdi összekapni magát. 

Sokszor megénekeltük már nektek, hogy a jelenlegi konzolháborút toronymagasan nyerte meg a Sony PlayStation-je és ha így haladnak az eladások, akkor a Nintendo Switch is köröket fog verni a Microsoft XBOX-ára. Éppen ezért örültünk nagyon annak, amikor idén júniusban bejelentették a méltán népszerű Halo széria folytatását, ami az Infinite nevet kapta, most pedig össze is szedtük nektek azokat az információkat, amiket eddig tudni lehet róla.


A 343 Industries fejlesztésében készülő játékban természetesen visszatér a jó öreg Master Chief, ráadásul a készítők hallgattak a rajongók visszajelzéseire, ezért körülötte fog forogni a történet. Az első látásra is meggyőző látványvilágért a vadiúj Slipspace Engine fog felelni, aminek elkészítését azzal indokolták a készítők, hogy kellett nekik egy olyan motor, ami támogatja az ambíciózus elképzeléseiket

Nem lehetünk azonban maradéktalanul elégedettek, hiszen már az E3-as bemutatókor leszögezte a Microsoft, hogy még igencsak sokat kell várni a Halo Infinite megjelenésére. Erre azért van szükség, hogy a 343 Industries csapata valóban egy olyan Halo játékot tudjon létrehozni, ami a régiek mellett az új játékosokat is be tudja szippantani


A leleményes gamerek alaposan végigpásztázták a Halo Infinite hivatalos oldalát, ahol meglepő módon nem találták az XBOX Play Anywhere támogatást, ami akár amiatt is lehet, mert a játék nem egyszerre fog megjelenni PC-re, valamint XBOX ONE-ra. A fejlesztőcsapat ezt nem kommentálta, viszont az elárulták, hogy a játék a Halo 5 hivatalos folytatása lesz, azaz nyugodtan kaphatná a Halo 6 címet is. 

A 343 Industries korábbi álláshirdetéseiből arra következtethettünk, hogy mikrotranzakciós lehetőségeket is tartalmazni fog a Halo Infinite, ami nem is csoda, hiszen az effajta megoldások már a Halo 5-ben is rendkívül jól működtek – később aztán cáfolták, hogy fizetős loot boxokat terveznének a játékba, de más megoldások még simán belekerülhetnek. Egyúttal az online csalási lehetőségek kiküszöbölésére is nagy hangsúlyt fog fektetni a csapat, aminek hiánya manapság rengeteg online cím játékmenetét szokta negatívan befolyásolni. 


A helyi kooperatív játékok kedvelőinek jó hír, hogy a Halo Infinite-ben újra viszontláthatjuk az osztott képernyős játékmódot, így akár egyszerre 4-en is játszhatunk ismerőseinkkel, barátainkkal. Karakterünk testreszabhatóságára se lehet majd panasz, hiszen a készítők a Halo: Reach-ből merítenek ezen a téren, amiket hamarosan közösségi tesztszerverek segítségével magunk is letesztelhetünk. Azt viszont még nem tudjuk, hogy pontosan mikor.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!