Van élet a halál után? Hideo Kojima utánajár!

Van élet a halál után? Hideo Kojima utánajár!

A Death Stranding sokunkat foglalkoztató kérdéseket fog feszegetni. 

Valószínűleg egy kezünkön meg tudnánk számolni, hogy jelenleg hány olyan aktív szereplő van a játékiparban, akihez megannyi meggyőző alkotás köthető. Nyugodt szívvel állíthatjuk viszont, hogy Hideo Kojima közéjük tartozik, ezért is töltött el boldogsággal minket az, hogy hátrahagyta a KONAMI kompániáját és a Sony támogatásával létrejött vadiúj csapatával egy igazán merész új címmel készül előrukkolni. Ez lesz a Death Stranding, ami jóval mélyebbnek és komplexebbnek ígérkezik, mint az utóbbi időben megszokott játékok


Akik szeretik az adrenalindús akciójátékokat, azok különösen örülni fognak Kojima legújabb alkotásának, aminek főszereplője a Walking Dead tvsorozatból már jól ismert Norman Reedus lesz, de mellette olyan híres színészek is megjelennek, mint Mads Mikkelsen, Léa Seydoux és a sokak kedvenc rendezőjének számító, Guillermo del Toro. Főhősünk segítségével pedig csak rajtunk áll, hogy milyen ütemben és formában fedezzük fel az online elemekkel alaposan megtűzdelt, nyílt világot, míg a történet az élet és a halál köré fog összpontosulni. 

A komoly hangvételű játékban nem csak a történetvezetés lesz különleges, hanem az is, ahogy a játékon belüli halálhoz állnak a Death Stranding készítői. Ugyanis, ha meghalunk, akkor sincs vége a történetnek, hiszen egy víz alatti világba kerülünk, ahol feltámadásunk előtt még összeszedhetjük az elhagyott cuccainkat. 


Kojima azt ígéri, hogy az akciójátékok műfaját rengeteg újfajta játékmechanikai elemmel fogja megspékelni, aminek hála igazán szoros kapcsolat alakulhat ki a játékosok és maga a játék között. Az eddig napvilágot látott anyagok alapján elmondható, hogy a látványvilágra nem lesz majd panasz, amiről egyébként a Horizon Zero Dawn alatt is duruzsoló grafikusmotor fog gondoskodni. 

Mivel a fejlesztőcsapat mindvégig együttműködik a Sony embereivel, ezért a Death Stranding teljesen mértékben ki fogja használni a PlayStation 4 Pro-ban rejlő erőt, ezért ha a legszebb formában szeretnétek majd élvezni, akkor érdemes lesz egy HDR technológiát támogató 4K-s televíziót beszerezni hozzá. Természetesen a készítők gondolnak a kezdő játékosokra is, ezért a játék alapjai könnyedén elsajátíthatóak lesznek, de az igazi mélységét akkor mutatja majd meg, ha már jó pár órát beleöltünk a történetbe. 


Bár pontos megjelenési dátumunk még mindig nincs, iparági pletykák szerint 2019-ben, vagy legkésőbb 2020-ban érkezhet meg Kojima legújabb alkotása. Vannak azonban olyan szakemberek –mint például a God of War rendezője, Cory Barlog–, akik már közelebbről is megnézhették maguknak a játékot és a látottak után izgatottan várják, hogy vajon milyen lesz a végleges változat, így mi is biztosak lehetünk abban, hogy valóban egy grandiózus címmel lesz dolgunk

Hideo Kojima ráadásul pár napja egy igencsak érdekes tweetben jelent meg, ahol a népszerű sci-fi és horror íróval, F. Paul Wilsonnal pózolt, akinek New Yorkban mesélt is a készülő remekműről. Wilson ez alapján egy transzformatív online élménynek nevezte a játékot, –ami nem tudjuk, hogy pontosan mit jelent, de jöhetne minél hamarabb.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!