Minden, amit a Last of Us 2-ről tudni kell

Minden, amit a Last of Us 2-ről tudni kell

A Naughty Dog ismét nagy dobásra készül. 

A PlayStation tulajdonosok már pontosan tudják, hogy ha a Naughty Dog valami újjal készül, akkor arra azért érdemes odafigyelni. Ez leginkább annak köszönhető, hogy olyan nagyszerű játékokat köszönhetünk nekik, mint a Crash Bandicoot, a Jak and Daxter, a legendás Uncharted széria, vagy éppen a Last of Us, ami PlayStation 3-on és PlayStation 4-en is sikert sikerre halmozott. Ráadásul úgy néz ki, hogy a várhatóan jövőre érkező második rész még ezt is képes lesz túlszárnyalni. Lássuk is, hogy miért!


Az már jóideje közismert, hogy a legújabb epizódban a már 19 éves Ellie-t fogjuk irányítani, aki kedvenc szakállas cimboránk, Joel mellett fog tovább kalandozni. A fejlesztőcsapat elmondása szerint a második rész az első etapban felvázolt történet kiegészítése lesz, ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy még a megjelenés előtt rongyoljon végig a széria legelső darabján és majd csak azután vágjon bele az újba. 

A sztorit egyébként az HBO egyik legnépszerűbb sorozatának (Westworld) írójának köszönhetjük, így szinte biztosak lehetünk abban, hogy hosszú távon is le fog minket kötni a történet. A tősgyökeres rajongóknak nem lesz újdonság, hogy bizonyos helyzetekben elképesztően intenzív és brutális jeleneteknek lehetünk majd szem-, és fültanúi, ráadásul a készítők nem titkoltan az idősebb játékosoknak szeretnének kedveskedni egy komplex és sokszor elgondolkodtató játékélménnyel. 


Kalandos utunk során rengeteg akadállyal és nehézséggel kell majd megküzdenünk, amit nem csak a fertőzöttek, hanem az emberek is elő fognak idézni. Az eddig napvilágot látott videókból már kiderült, hogy főhősnőnk sokkal megfontoltabb taktikával próbálja leteríteni ellenfeleit és inkább a sötétben sunnyogva kísérli meg óvatosan megközelíteni áldozatait. 

A látványvilágra ezúttal sem lesz panasz
, bár a Naughty Dog-nál lassan ezt már ki se kell emelni, hiszen rendszerint gyönyörű játékokkal örvendeztetnek meg minket. Pár napja a játék rendezője és a csapat fejese gyors helyzetjelentést adott a készülő folytatásról, amivel kapcsolatban megjegyezték, hogy nagyon (!) jól haladnak vele és legutóbb már a legszívbemarkolóbb jelenetét is sikeresen leforgatták. 


Ennek ellenére még mindig nem tudjuk pontosan, hogy mikor fog megjelenni a játék, de legtöbben arra gyanakodnak, hogy 2019 végén már végre megkaparinthatjuk. Leleményes felhasználók már ki is szúrták a Last of Us 2 Sony által feltöltött soundtrackjénél a 2019-es évszámot, de mindannyian pontosan tudjuk, hogy ez azért még nem garancia a jövő évi megjelenésre.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!