Egy újabb nyomos érv a PlayStation 4 mellett

Egy újabb nyomos érv a PlayStation 4 mellett

A Days Gone simán ott lehet a platform legnagyobb címei között. 

Amikor már azt hihettük, hogy tényleg nem lehet több igazán jó zombis játékot eladni, akkor jött a Days Gone és instant ránk cáfolt, pedig a Last of Us óta tudjuk, hogy igencsak magasan van a léc, ha élőhalottakról van szó. Nézzük is meg, hogy mi mindennel kecsegtet minket a SIE Bend Studio játéka!


A Sony egyik legígéretesebb címének számító alkotásban egy teljes mértékben szabadon bejárható világot fogunk kapni, ahol nagymenő fejvadászként működve motorozhatjuk be a különböző tájakat, miközben jófej és kevésbé jófej túlélőkkel, meg életünkre törő zombikkal futunk majd össze. Utóbbiakat egy két évvel ezelőtti rejtélyes járványnak köszönhetjük, ami az élőlényeket alaposan meg is tizedelte. 

Külön örülünk annak, hogy a legújabb trendeknek megfelelően a Days Gone-ban is fajsúlyos döntések meghozatalára leszünk kényszerítve, amik nagy hatással lesznek a történet alakulására. Természetesen ez a többszörös újrajátszási lehetőséget is magával hozza, ami egy remek sztori esetén még jobban kinyújthatja az önfeledt játékidőt. 


Az általunk megformált főszereplő, Deacon St. John rengeteg változatos feladatot fog kapni és a fejlesztők elmondása szerint ez egyfajta érzelmi hullámvasúton is keresztül fog minket vinni. A Dead Risinghoz hasonló itt is tömegesen megjelenő élőhalottakkal kell számolnunk, akik néha akkora túlerőben fognak ránk rontani, hogy a túlélés szempontjából a menekülés lesz az egyetlen értelmes opció. 

Kellemes érdekesség, hogy az időjárás jelentős hatással lesz a játékmenetre, –így ha megérkezik a tél, akkor a motorunkkal sokkal óvatosabban tudunk majd csak közlekedni, míg az eső hangjai pedig a lépteink zaját fogják elnyomni, így ilyenkor szabadabban közlekedhetünk. A játékidő is szívmelengető lesz, hiszen a készítők szerint minimum 30 órába fog telni a Days Gone történetének felgöngyölítése. 


A fejlesztőcsapat kreatív vezetője azt is elárulta, hogy a játékban található zombik leginkább a 28 nappal később című film élőhalottjaira fognak hajazni, azaz jóval nagyobb veszélyt fognak jelenteni, mint például a Walking Dead ocsmányságai. Legutóbb pedig az is kiderült, hogy végül április 26-án kapjuk majd meg a kizárólag PlayStation 4-en elérhető játékot, amit így még tovább tudnak tökéletesíteni a SIE Bend Studio munkatársai.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!