Az 5 legnagyobb nemzetközi LoL streamer 2018-ban

Az 5 legnagyobb nemzetközi LoL streamer 2018-ban

A legnagyobb hazai LoL streamereket már ismerjük, de mi a helyzet a "nagy fiúknál"?

Mától hivatalosan is 2019-et írunk ezért megnéztük, hogy tavaly mely streamerek alkottak a legnagyobbat a League of Legends világában. Ahogy a magyaroknál, úgy itt is a megnézett óraszámokat vettük figyelembe, –mindössze pár kitételt tettünk. Ezek egyike, hogy csak egyéni streamer jöhetett számításba, hiszen az első helyen toronymagasan a Riot Games hivatalos csatornája áll. Nehéz is lenne felvenni a versenyt az NA és az EU LCS összesített nézettségével, hogy a világbajnokságról és más eseményekről ne is beszéljünk. A másik kitétel pedig az angol nyelv volt, mivel a legnagyobbak között szerepel például francia és portugál nyelvű csatorna is, de az jó eséllyel nem érint minket magyarokat. Elsősorban mindenki magyarul, vagy angolul keres magának szórakozást.

Ezek alapján pedig nézzük, kik lettek a legnagyobbak!

5. Sneaky

Elsősorban a Cloud9 lövészeként ismerjük, aki már 2013 óta szerves része az NA LCS-nek, és egyben az egyetlen még meglévő alapító tagja a csapatnak. Az utóbbi időben egyre zavarba ejtőbb cosplayeket is csinál, amik mindig borzolják a nézők kedélyeit. Mindezek mellett úgy gondolom, hogy –talán a cosplayt leszámítva– jó példakép lehet minden LoL játékosnak. Egyrészt egy nagyon tehetséges és tapasztalat profi, aki már idén 6. éve fogja nyomni az ipart, a streamjei pedig élvezetesek, amit leginkább hülye humorának köszönhetünk. Tavaly több, mint 13 millió órán át néztük az ökörködéseit, 11 ezer feletti átlagnézővel.

4. IWillDominate

IWD egy elég megosztó személyiség. Utoljára a Team Liquid színeiben láttuk profiként, de azóta visszavonult és teljes állásban streamel. Dzsungelesként tudása és tapasztalata tagadhatatlan és van egy fajta egyedi humora is, amit gyakran szarkazmussal fűszerez. Stílusa és viselkedése sajnos nem mindig példamutató, –viszont ha mindezeket félre tudjuk tenni és a játékára koncentrálni, akkor nagyon sokat lehet tőle tanulni. IWD-t tavaly 13,5 millió órán át, átlagosan 5357 néző követte figyelemmel.

3. Shiphtur

Egy újabb abszolút pozitív figura, régen ő is profi volt, a Team Dignitas midese. Eleinte még a Team Coastban kezdte pályafutásá, velük mutatkozott be először a nagy színpadon. Ha létezik streamer, akinek sosem rossz a kedve és mindig mindenben a legjobbat keresi, akkor az Shiphtur. Emellett a középső ösvényen is hajlandó újítani, tavaly az elsők között kezdte el kipróbálni a mides Smite-ot például. Szünetekben finomabbnál-finomabb ételekre csorgathatjuk a nyálunkat, ugyanis imádja az exotikus konyhákat, ezért gyakran néz róla videókat is. 14,3 millió órán át szórakoztatta nézőközönségét, 5278 átlagnéző mellett.

2. Imaqtpie

Egykoron még ő volt a legnagyobb streamer, de az utóbbi időben mintha kicsit visszaesett volna. Ez a hanyatlás –személyes tapasztalatom alapján– valamikor a 8.11 környékén kezdődött. A mindig vidám streamernek eddig láthatóan nem kellett megerőltetnie magát, hogy jól szerepeljen, de a lövészeket ért változtatásokat azóta sem heverte ki igazán. Eddig mindig Challengerben végzett, de idén nem jött össze neki. Őt is egyébként a Team Dignitasban láthattuk utoljára profi meccsen, ő volt a visszavonuló profik első generációjának egyik tagja. Néha eltrollkodja a meccseket, de emellett még mindig egy stabil játékos, aki ráadásul szórakoztat is minket. Mi sem mutatja jobban ezt, mint a majdnem 37 millió órányi nézettség 14280-as átlagnézőszám mellett.

1. Tyler1

Tyler1 korábban egy került fogalom volt a LoL világában, –főleg a Riot Games oldaláról. 2018 januárjában azonban visszatért, miután a Riot feloldotta tiltását és egy hatalmas nézettségi rekorddal robbant vissza a köztudatba. A toxikusságból azóta visszavett –és bár sokan nem tartják túl okosnak–, pár zseniális húzása azért volt idén. Megcsinálta a TCS-t, ami talán a legjobb egyéni szórakoztatási termék volt, melyet valaha láthattunk LoL terén és nyáron már ő is ott volt az NA LCS döntőjének színpadán, igaz, mint műsorvezető. Az ő története egy igazi álommese és jelenleg megállíthatatlannak tűnik. Tavaly több mint 40 millió órán át nézték adásait és ő az egyetlen egyéni LoL streamer, aki 20 ezer feletti átlagos nézőszámot tudott produkálni, egészen pontosan 23301-et.

A tisztánlátás végett azért felsorolnám, hogy kik maradtak le a listáról a kritériumok miatt. Sneaky valójában a 11. helyen áll, míg IWD a 10-en. Fölöttük van 9. helyen az LCK angol közvetítése. 8. Shiphtur, 7. helyen az OgamingLoL, ami szintén nem egyéni stream, illetve YoDa Brazíliából, aki portugál nyelven streamel. Ezután következik az LCK_Korea, ez a koreai nyelvű közvetítés az 5. helyen és 4-en Solary, egy francia srác. Ez is azt mutatja, hogy a francia közönség hatalmas.

Ha kíváncsiak vagytok a teljes listára, ezen a linken megtaláljátok!

Vajon idén kik lesznek a legnagyobb nevek?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!