"Egy FPS alapú játék, amit versenyre szántak, nem lehet ennyire bugyuta" - On the Spot interjú

A srácok nagyon várják már az új kihívásokat, ám többen is megkérdőjelezik, hogy a PUBG-ból lehet-e valaha is igazi e-sport játék!

Az MNEB osztályozó kupája véget ért, az állandó ligarendszerbe bejutott 16 csapat mindegyike találkozott egymással a döntőben, –most pedig egy rövid szünetre vonultak, hogy felkészülhessenek az első szezonbeli összecsapásokra. 

Mivel ezeket a csapatokat, játékosokat hétről-hétre látni fogjuk harcolni, így fontosnak tartjuk, hogy bemutassuk őket a közösségnek, –úgyhogy ezúttal elhoztunk Nektek egy interjút az On the Spot csapatával!

Igen jól szerepeltetek az MNEB PUBG selejtezőin, hiszen ott vagytok a jövőre induló ligában, de kik is alkotják az On the Spot csapatát, mit kell tudni rólatok?

Horváth “Senti”  Attila vagyok, 28 éves, Veszprém megyében lakok egy kis faluban. Jelenleg a Kormányhivatalnál dolgozom és mellette foci edzéseket tartok gyerekeknek.

Bartha “Anazryel” Zsolt vagyok, 28 éves Miskolci lakos. Jelenleg műszerszobás (más néven folyamatirányításért felelős alkalmazott) vagyok Magyarország egyik legnagyobb vegyipari cégénél. E mellett cikkíró az Esport1 hírportálon valamint hobbi streamer. Néha Superman vagyok negyed állásban. :)

Juhász “Susus9” Ádám vagyok, 27 éves, Pest megyében lakok. Villanyszerelő vállalkozóként dolgozok, és amikor tehetem a srácokkal játszok PUBG-n :)

Farkas Norbert vagyok, de az interneten mindenki csak “Bturbo”-ként ismerhet engem. 27. életévemet koptatom a világon, és tőlem zeng az egész 14. kerület mikor üvöltözök :D Jelenleg teljes munkaidőben a streamelés és a Youtube az, amivel foglalkozok, a páromon kívül.

Crappa vagyok, 26 éves, és Budapesten lakom. Jelenleg a napom nagy részét a streamelésnek tudom szentelni, és nem igaz hogy Bturbo-tól zeng az egész 14. ker. mert én is itt lakom, –hallanám!...

Üdvözletem mindenkinek! Kosztyu “z1koX” Roland vagyok, Mátészalkán élem a kis családdal az életem, és néha beülök a gép elé elütni a szabadidőm.

Mikor kezdtetek el a PUBG-val foglalkozni, van esetleg korábbi tapasztalatotok más játékokban?

Senti: Cod2-ben van több ezer órám, nekem az volt a favorit. Utána még a Cod4-et is kipróbáltam, de az nem fogott meg. PUBG-val 2017 novembere óta játszok, komolyabban a gépváltás után kezdtem el foglalkozni, körülbelül fél éve.

Anazryel: PUBG-val megjelenés óta játszunk BTURBO-val együtt, előtte pedig versenyszinten játszottam a Call of Duty szériákkal, amíg nem halt ki a community. Ott “soulka” néven voltam “ismert”, és leginkább az OBSCURE színeiben értem el sikereket.

Susus9: PUBG-val én is szintén Norbival kezdtem megjelenés után pár nappal.

Bturbo: Megjelenés óta nem nagyon játszottam a játékkal mert aktív COD vagy CS függések voltak :D Aztán Zsolti megvette nekem, mondván… próbáljam ki! Na most sikerült annyira jól kipróbálnom, hogy 1300 óránál járok és azóta se CS-t, se CoD-ot nem láttam. :D

Crappa: PUBG-val a kezdetek óta játszom, ~2000 óránál járok. Ezelőtt Cod2, valamint Cod4 pályákat koptattam pár ezer óra erejéig.

z1koX: Változatosság kedvéért én is CoD2 és CoD4-el kezdtem a “számítós karriert”. Itt sikerült kisebb-nagyobb sikereket elérni Wonderful5 - CoD2 / ANEXIS - CoD4 csapatokkal. Hosszú hibernáció után a PUBG volt az, ami megfogott, így ültem vissza a klaviatúra elé lötyögni kicsit. :)

Mikor és hogyan állt össze a csapat? Játszottatok már korábban együtt?

Senti: Én úgy pottyantam bele ebbe a csapatba, régebbről ismerem BTURBO-,t a régi Cod2-es korszakból, a többiek pedig már vele PUBG-ztek. Egyre többet játszottam velük és aztán kialakult ez a 4-es, akik indultak ezen a kupán.

Anazryel: Ahogy említettem, BTURBO-val kezdtük a PUBG karrierünket, aztán idővel csatlakozott hozzánk Senti és Susus9 is. Egy jó hangulatú baráti társaságról van szó, és úgy gondoltuk, hogy jó mulatság lenne indulni ezen a bajnokságon. Turbo-val játszottam már korábban is, még a Call of Duty 4 korszakomból. A többieket az elmúlt egy évben ismertem meg.

Bturbo: Ádám barátommal és Sentivel na meg Zsoltival nyomjuk. Zsoltit több mint 10 éve ismerem, Ádámot közel 2 éve, Sentit pedig lassan már fél éve. Zsoltival van nagyobb közös múlt játék terén, de igyekszünk! :)

Crappa: Zsoltit (Anazryel) ismertem PUBG körökből, játszottunk együtt jó párszor, ezáltal megismerkedtem a többiekkel is. Szóltak hogy lenne egy ilyen lehetőség, én pedig örömmel igent mondtam, hogy legyen egy erősebb játékos is a csapatban. :D

z1koX: CoD-okból sok jó embert sikerült megismerni szerencsére… sajnos a csapatban egy ilyen sincs. :D Srácok úgy gondolták talán tudok nekik segíteni valamit, én pedig igent mondtam a felkérésre, hátha igazuk van.

Az MNEB PUBG osztályozó kupája véget ért, ám az igazi küzdelem januárban már kezdetét veszi. Lehet szerintetek a PUBG-ból igazi e-sport, illetve mit vártok a ligarendszertől?

Senti: Azt gondolom, hogy nagyon sok munkát kellene még a fejlesztőknek belefektetni, hogy igazán jó játék váljon a PUBG-ből, mert ahogy mindenki látja ez még nem igazán e-sport ready.

Anazryel: Őszinte leszek, maga az MNEB egy remek ötlet, ami fejlesztheti az amúgy is nehezen összetartó magyar közösséget. DE! Hogy PUBG mint igazi e-sport játék? Esélytelen. Őszintén szólva, ha nem hívtak volna a többiek akkor nem igazán indultam volna a bajnokságon. Igazából nem is nagyon játszok úgy a játékkal (megjelenés óta van benne kb 700 órám), és ennek nagyon egyszerű az oka. Közel két év alatt, tömérdek pénzből nem sikerült egy normálisan futó játékot készíteniük az alkotóknak. Rengeteg bug, desync , optimalizációs hibák sorozata mai napig jelen van a játékban. Egy FPS alapú játék, amit versenyre szántak nem lehet ennyire “bugyuta”. Nem akarok senkit megkérdőjelezni, de úgy gondolom, hogy a mikrotranzakciók helyett inkább egy új engine-re kellett volna költeni a pénzt. De hát valamiből nyaralniuk is kell a fejlesztőknek. :) Szóval ebben a formában ez nem lesz e-sport game és nagyon remélem, hogy hamarosan kijön egy olyan battle royale játék, ami letaszítja a PUBG-t a trónról. A ligarendszertől nem tudom mit várhatnék, nyilván hasonló séma lenne, mint az LCS, vagy CS:GO online bajnokság, de úgy gondolom, hogy a csapatok nagy része nem tervezi hosszútávra ezt a játékot. Valószínűleg sokan hasonlóan hozzánk, baráti társaságként indultak ezen a versenyen.

Susus9: Várom már a kihívást!

Bturbo: NAGYON REMÉLEM, HOGY LEHET BELŐLE IGAZI E-SPORT!

Crappa: Bármelyik játékból lehet e-sport, ha a fejlesztők úgy akarják, mi pedig reméljük hogy így van.

z1koX: Szerintem a battle royale, mint műfaj kicsit “idegen” e-sport szemszögből. Műfaji jellegzetességeiből adódóan túl sok a random faktor, hogy csak a pure skill számítson, és fogalmam sincs sajnos, hogy milyen eszközökkel lehetne ezen változtatni. Az optimalizáció pedig bőven ráfér még ezen felül is a játékra. A ligát várom már én is, remélem mi is és a többi csapat is nagyon jól fogja érezni magát.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!